Seger i seriefinalen!

BP tar över serieledningen i Division Ett Södra Svealand efter 2-1 mot Sätra SK på bortaplan. - Vi visar att vi är ett bättre fotbollslag, sammanfattar huvudtränare Marcelo Fernan ...

BP tar över serieledningen i Division Ett Södra Svealand efter 2-1 mot Sätra SK på bortaplan.
– Vi visar att vi är ett bättre fotbollslag, sammanfattar huvudtränare Marcelo Fernandez
.

Som väntat blev det en tuff match på Sätra bollplan. Det small rejält vid flera tillfällen och närkamperna radades upp från Sätras defensiva spelare.

BP fick en drömstart. Efter fem minuter avslutade först Eldina Ahmic från nära håll. Skottet styrdes till hörna och i sekvensen efter hörnan slår Isabell Hammarbäck ett hårt och lågt inspel som Fia Jonsson enkelt kan trycka upp i nättaket.

Ledningsmålet gav BP arbetsro och Sätra krav på sig att flytta upp. Ytor skapades och vid flera tillfällen var BP nära att komma igenom med snabba omställningar. Vid flera tillfällen var det en offsideflagga som avstyrde anfallen, i andra fall var antingen en stolpe eller Sätra-spelare i vägen för en utökning av BPs ledning.

Första halvlek har två längre avbrott, båda efter att Michaela Larsson fått smällar. Det gav en tilläggstid på flera minuter i värmen på Sätra Bollplan. 1-0 i paus var till viss del i underkant.

I andra halvlek kliver Sätra lite högre för att än tydligare jaga en kvittering. Det ger ännu mer ytor för BP, som lyckas missa gång på gång. Tillslut, med tio minuter kvar, kommer avgörandet. Michelle Rojas-Flores vänder bort en försvarare och placerar in bollen i bortre hörnet.

Sätra lyckas reducera efter en hörna men kommer inte närmare än så. BP vinner med 2-1 och tar över serieledningen.
– Vi visar att vi är ett tekniskt bra lag och även står upp bra i det tuffa spelet, sammanfattar tränare Marcelo Fernandez. En extra skön seger efter kamp och serieledningen smakar bra.

Defensivt stod BP för en stark match och Nichole Persson i BP-målet hade, kanske inte en lugn, men en stabil match där de svåra ingripandena uteblev.
– Det var tufft idag, men vi gör det bra, sammanfattar Persson. Jag är riktigt nöjd med lagets prestation. Det var bara att gå in och köra, nu har vi serieledningen, som vi krigat för.

BP spelar nästa gång mot IFK Nyköping på Grimsta söndag 18 juni. Sedan väntar ytterligare två matcher innan serien gör ett långt uppehåll i juli.