Seger för damerna i första träningsmatchen

BP besegrade Gamla Upsala SK med 4-1 i säsongens första träningsmatch. Många spelare luftades och vi kunde glädjas över fyra olika målskyttar. Text: Tore KleistFoto: Henke Rås ...

Text: Tore Kleist
(På bilden: Ellen Toivio)

Trots att det var första träningsmatchen och att vädret var ganska ruskigt med ett kallt regn över Grimsta blev det en trevlig tillställning. Båda lagen visade upp en del fint passningsspel som lovar gott inför fortsättningen.

Gästerna från Uppsala var nära att ta ledningen efter ett snyggt anfall redan i andra minuten men Lovisa Koss var vaken och kunde boxa undan skottet. I stället blev det BP som i nästa minut tog ledningen. Alexsandra Lobanova gjorde en offensiv satsning från sin högerbacksplats och kunde efter väggspel med Tempest-Marie Norlin från nära håll göra årets premiärmål. Några minuter senare gjorde Saga Swedman en fin löpning med boll på vänsterkanten, bröt in i straffområdet och blev fälld. Domaren Ulrica Löv var i bra position och blåste för straff, som Jennifer Sjösten säkert förvaltade med ett skott vid stolproten. Sjösten fick senare i halvleken kliva av med en skada som vi förstås hoppas är lindrig och ersattes av nyförvärvet Ellen Toivio. Till andra halvlek gick BP ut i tvåmålsledning med ett nästan helt nytt lag. Matchbilden bestod, med BP som det dominerande laget men med ett GUSK som fortsatte att stå upp bra defensivt och visa upp en del bra kombinationer offensivt. Efter tjugofem minuter i andra halvlek ryckte BP målmässigt då Mathilda Johansson Prakt skallade in ett välplacerat framlägg från U-truppens högerback Ebba Hjalmarsson. Med knappt tio minuter kvar kom sedan fyran genom en av BPs bästa spelare för dagen, Ellen Toivio. Efter en stark mottagning, vändning och framspelning på egen planhalva från Johansson Prakt fick Toivio ren gata fram mot GUSK:s mål och slog behärskat in sitt första mål för BP. Det blev en välförtjänt belöning för en bra insats på högerkanten, både defensivt och offensivt. I matchens slutsekunder kämpade GUSK in en reducering genom Sanna Forsberg.

Endast några spelare i BP saknades och vi fick se hela tjugo spelare på planen. Det var en blandning av gammalt och nytt kryddat med några spelare från U-truppen. Bland de sistnämnda gjorde Klara Bengtsson A-lagsdebut i andra halvlek. Självklart kan man inte dra alltför långtgående slutsatser så här tidigt, men det känns som att BP har en bred trupp med konkurrens på alla platser.

Nästa lördag väntar ett troligen tuffare motstånd, då AIK besöker Grimsta- Även då är det tidig avspark, kl 11.00. Välkomna!

BPs laguppställning
Lovisa Koss – Alexsandra Lobanova, Shannon Woeller, Lovisa Norrby, Wilma Wärulf – Jennifer Sjösten, Ida Bengtsson, Ella Reidy, Frida Thörnqvist – Tempest-Marie Norlin, Saga Swedman.
Avbytare som spelade: Ebba Hjalmarsson, Märta Säfström, Filippa Wallén, Ellen Toivio, Frida Boriero, Klara Bengtsson, Klara Andrup, Mathilda Johansson Prakt, Line Wessman.
Med i truppen fanns också målvakten Nadine Allard.

Fakta träningsmatch
BP – Gamla Upsala SK 4-1 (2-0)
Mål:  BP: Alexsandra Lobanova 3, Jennifer Sjösten 8 (str), Mathilda Johansson Prakt 70, Ellen Toivio 82  GUSK: Sanna Forsberg 90
Varningar: BP:    GUSK: Ida Pettersson, Malin Forssner
Domare: Ulrica Löv
Publik: ingen uppgift