Seger i första träningsmatchen efter vändning

Så är matcherna 2019 igång för BPs herrar. Under lördagen besegrades Sollentuna FK med 2-1 efter att BP vänt underläge, 0-1, i halvtid.  - Vi fick ingen skada och det var kul att ...

– Vi fick ingen skada och det var kul att se alla unga spelare som fick spela, sammanfattar Roberth Björknesjö, Manager Herr.

Text: Peter Appelquist

BP skulle lufta inte mindre än 22 spelare i matchen och rent krasst så var det en startelva per halvlek, med några som spelade lite mindre än 45 minuter och några lite mer. Sollentuna tog ledningen efter en kvart då en snabb omställning resulterade i att BP-bekanta Brwa Pishdari nickade in 1-0 förbi Rasmus Emanuelsson i BP-målet. Målet gav såklart Sollentuna lite energi, men BP skapade nog med chanser att ta ledningen dessförinnan, men även kvittera innan halvleken var över. Närmast var Gustav Sandberg Magnusson som slog till på volley i steget efter en utsökt passning från Johan Falkmar, en fin räddning från Douglas Jakobsen avvärjde dock det målet för BP.
– Dt är väl en match där man ser att allt inte riktigt sitter, det finns stora hål, framförallt defensivt tycker jag. Vi skapar mycket chanser och gör ju två fina mål och många som visar fin inställning, säger Roberth Björknesjö.

Ja, två fina mål blev det i den andra halvleken. BP roterade en del och in kom exempelvis Eric Johana Omondi och Ahmed Bonnah, som tillsammans skapade kvitteringen, en kvart in i andra halvlek. Omondi tog sig ner mot kortlinjen och hittade Bonnah som löpte bakifrån, en enkel bredsida senare var det kvitterat. I slutminuterna skulle BP, efter stort övertag, även säkra segern då Oskar Fallenius drivit bollen från egen planhalva, brutit in i banan och med lite hjälp av studsar serverat bollen till en fristående Aron Sandén som tåpajade in 2-1. Att det var två unga spelare som avgjorde överraskade inte Björknesjö.
– De ska ju vara med och spela här nu och vi vill ju satsa på många unga. Förhoppningsvis har vi någon som blommar ordentligt här under våren. Jag räknar med att de behöver ett halvår på sig, innan de är helt redo, men nu har vi börjat och det är kul att se deras utveckling.

Många byten var det, bland annat klev Alexander Nilsson av efter dryga halvtimmen, men det är ingen ny skada som dykt upp, det handlar om uppbyggnad och försäsong.
– Alla har lite olika planer, en del lirar 60, andra 45 och några 35, så det var inget konstigt, men vi ville att Alex skulle starta så han fick en riktigt uppvärmning, han hade lite skador förra året så vi vill smyga igång honom lite.
– Det är väl ingen riktigt bra match på det sättet, men däremot är det många som får fyrtiofem minuter i benen, vi har kört på i två veckor nu och kört elva rätt tuffa pass. Det viktigaste har varit att vi inte får några skador så att vi kan fortsätta jobba. Men det är en härlig grupp som är full av energi och en vetgirig grupp

Nästa träningsmatch spelas under träningslägret i La Manga, då lettiska Ventspils väntar. Hemsidan återkommer med exakt datum och tid samt hur du kan följa matchen i Spanien.

Träningsmatch
BP – Sollentuna FK
2-1 (0-1)
Mål: BP: Ahmed Bonnah (62), Aron Sandén (88) SFK: Brwa Pishdari (17)

BPs lag:
60 minuter: Gustav Sandberg Magnusson, Oskar Fallenius, Albin Linnér
45 minuter: Rasmus Emanuelsson, Hampus Elgán, , Oscar Pehrsson, Marcus Hansson, Modoumatarr Mbye, Johan Falkmar, Markos Issa, Billy Nordström, Samuel Svenlén, Ali Suljic, Sebastian Nsiona-Mbesi Håkansson, Ahmed Bonnah, Fritiof Björkén, Axel Wallenborg, Eric Johana Omondi
30 minuter: Alexander Nilsson, Teo Grönborg, Kristoffer Grauberg Lepik