SATS förlänger samarbetet med BP

SATS förlänger samarbetet med BP

Share

SATS förlänger samarbetet med BP

Träningsföretaget SATS förlänger samarbetet med BP och utökar samtidigt engagemanget i BPs samhällsansvar. - Att SATS förlänger som officiell partner är otroligt viktigt för oss. ...

Träningsföretaget SATS förlänger samarbetet med BP och utökar samtidigt engagemanget i BPs samhällsansvar.
– Att SATS förlänger som officiell partner är otroligt viktigt för oss. Genom förlängningen bekräftar de att arbetet vi gör är viktigt och helt rätt. De stöttar oss i vår ungdomsverksamhet och i CSR-arbetet, med kunskap och resurser, säger Stina Jansson, Affärschef i BP.

SATS är Nordens ledande träningskoncern med målsättningen att aktivera människor för förbättrad hälsa och ökad livskvalitet. I Västerort har SATS träningscenter i Alvik och Vällingby.
– BP har ett framstående strategiskt arbete gällande mångfald och jämställdhet som tydligt går i linje med SATS värderingar och värdegrund, och därför känns detta samarbete extra värdefullt för oss, hälsar Anna Raftheim, HR Manager på SATS.

SATS kommer i och med samarbetet bland annat att stötta den ideella verksamheten Systrar runt hörnet som jobbar för unga tjejers utveckling, samt bidra till arbetet med projektet Slussen in som aktivt jobbar för att göra arbetsmarknaden tillgänglig för alla.  SATS samarbete med BP kommer även att innebära olika former av träning till fotbollslagen och kompetensutveckling inom verksamheten. BPs satsning på ungdomars hälsa, jämställdhet och integration är ett samarbete som SATS kommer att stötta på sikt.

BP är Europas största fotbollsförening. Vi har ca 4000 barn och ungdomar varav ca 1000 flickor och 3000 pojkar. Detta gör även BP till Sveriges största flickfotbollsförening. För att ta hand om alla våra spelare och lag har vi, utöver de anställda på Sportkontoret, drygt 700 ideellt arbetande ledare. Under 2017 genererade detta drygt 17900 aktiviteter i form av träningar och matcher fördelat på våra 257 lag i seriespel. BPs verksamhet är främst inriktad på barn och ungdom, vilket motsvarar ca 95 % av vår totala verksamhet. Knatteskolan (6-7 år) och vår lagverksamhet (8 år och uppåt) är kärnan i det vi gör. Utöver det bedriver BP även seniorverksamhet med både dam- och herrlag på elitnivå.