Sandéns sena kvittering säkrade en poäng mot Mjällby

En jämn match med ett fåtal chanser - 1-1 på resultattavlan och BP kan tacka inhoppande Aron Sandén för kvitteringsmålet.- Jag hann inte tänka, bara mottagning och avslut, berätta ...

En jämn match med ett fåtal chanser – 1-1 på resultattavlan och BP kan tacka inhoppande Aron Sandén för kvitteringsmålet.
– Jag hann inte tänka, bara mottagning och avslut, berättar målskytten för hemsidan.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Matchen spelades under tryckande värme, första riktiga sommarmatchen för säsongen bjöd dock inte på samma lysande fotboll som solen lockade med. Det var däremot ingen dålig match och framförallt var den jämn. Gästande Mjällby öppnade lite starkare i den första halvleken, men BP spelade upp sig starkt och hade bud på mål. Längst fram krigade kapten Gustav Sandberg Magnusson som vikarierande anfallare i frånvaro av skadade Philip Hellquist och Isac Lidberg samt landslagskallade Eric Johana Omondi. ”Gurra” ställde till med en hel del trubbel med sin fysiska spelstil.

0-0 i paus och BP kom ut till den andra halvleken med en stor potion energi som skulle förlösas. BP spelade snabbt, bollen gjorde några hål i Mjällby-försvaret, men BP kom inte hela vägen fram. Istället ska Mjällby ta ledningen, inte oförtjänt men lite överraskande. Taylor Silverholt har bara varit på planen i några minuter när han avslutar ur nästan ingen vinkel alls. Hampus Elgán är mitt i en förflyttning av kroppen och hinner inte ner till marken för att avstyra. 0-1 och BP-fansen grinar illa.

BP ska dock ta tag i sin egen krage och sista delen av matchen är det BP som ligger i anfallsposition och skapar flertalet halvchanser. Kvitteringen dröjer dock till den 90e spelminuten då inbytte Aron Sandén nyper till från straffområdets yttersta kant. En kvittering som skickar många härliga känslorna genom BP-familjen. För Aron var det första seniormålet i tävlingssammanhang (det blev ju mål i träningsmatchen mot Sollentuna i vintras), något att minnas länge, länge – för fler lär det bli.

BP noterar ytterligare en poäng på kontot och laddar om inför resa till Växjö och mötet med Östers IF kommande helg.