Sandberg Magnussons dubbel gav perfekt start på cup-gruppen

BP tar med sig tre poäng från Malmö IP efter seger med 3-1 mot FC Rosengård när Svenska Cupens grupp 5 drog igång under lördagen. Matchvinnare blev lagkapten Gustav Sandberg Magnus ...

BP tar med sig tre poäng från Malmö IP efter seger med 3-1 mot FC Rosengård när Svenska Cupens grupp 5 drog igång under lördagen. Matchvinnare blev lagkapten Gustav Sandberg Magnusson som med dubbla mål i andra halvlek säkrade slutresultatet.

Text: Peter Appelquist

Första tävlingsmatchen för året drog igång med ett BP som kände på en ovan motståndare. Föreningarnas herrlag har inte ställts mot varandra och ett ungt Rosengård visade i flera omställningar att det finns en fin teknik hos flertalet spelare. BP höll i bollen, letade vägar fram, men skapade inte så mycket under första kvarten.

Eric Johana Omondi får matchens första chans när han testar bössan från straffområdeskanten. Skottet skruvar sig bra, men målvakten kan avstyra. Rosengård har därefter en fin period där Rasmus Emanuelsson reflexräddar uppe vid krysset för att avstyra ledningsmål för hemmalaget.

BP ska ledningen, men det krävs en straff som tilldöms BP efter att Omondi blivit fälld i straffområdets ytterkant. Philip Hellquist kliver fram och placerar enkelt in straffen till 1-0 BP, precis innan paus.

Till andra halvlek kliver Billy Nordström av och ersätts av Johan Falkmar. Nordström fick en smäll mot benet och vilades i andra halvlek för att inte riskera något. Det skakar till lite för BP knappa tio minuter in i andra halvlek då Rosengård kvitterar på en snabb omställning. 1-1 från nära håll där Sawo lyckas stöta in 1-1.

BP tar dock tag i sig själva direkt och iminut 63 ska GSM ta oss hem. Marcus Hansson slår en frispark som hittar GSm i bortre delen av straffområdet. Språngnicken är klockren och vacker och 2-1 sitter i nättaket.

Tio minuter senare stänger samme GSM matchen med att dundra in 3-1 från distans, ett skott som målvakten tappar in mellan benen.

Matchen spelas av med fler chanser för 4-1 BP än en reducering för hemmalaget.

I gruppen noteras BP för tre poäng, i gruppens andra match van BK Häcken mot IK Brage med klara 6-1. Nästa helg möter BP Brage hemma på Grimsta och Rosengård tar emot BK Häcken. Gruppvinnaren går till kvartsfinal.