Sammanfattning – nuläge Covid 19

Sammanfattning – nuläge Covid 19

0 Share

Sammanfattning – nuläge Covid 19

Pandemilagen är en ny lagstiftning som ska följas och inkluderar även BP. På plats på våra idrottsanläggningar kommer idrottsförvalningen att skylta för att informera om det maxan ...

Pandemilagen är en ny lagstiftning som ska följas och inkluderar även BP. På plats på våra idrottsanläggningar kommer idrottsförvalningen att skylta för att informera om det maxantal som gäller för respektive anläggning/plats.

Vi har ett gemensamt ansvar för att detta ska fungera. Det är den som har ansvar för en aktivitet som också ansvarar för att den genomförs enligt myndigheternas råd och rekommendationer.

Sammanfattning – nuläge

  • Yrkesidrottslag får både träna och spela matcher (BP dam & herr).
  • Barn födda 2005 och senare får träna, utomhus och inomhus, men INTE spela match (gäller fr.o.m. den 1/3).
  • De som är födda 2004 och tidigare (och som inte är yrkesidrottare) får träna, utomhus och inomhus, men INTE spela match. Beslutet gäller till och med söndag 7 mars 2021. Därefter görs nya överväganden sett till besked från myndigheter och aktuellt smittläge i regionen.
  • Omklädningsrum får INTE användas för ombyte,  genomgång eller dyl. utan får endast användas för toalettbesök. Spelarna kommer ombytta både till träning och match.
  • Föräldrar och annan publik får INTE under några omständigheter vistas på idrottsanläggningen under pågående aktivitet.
  • All träning ska ske enligt FHM:s rekommendationer.

Om ovan inte följs av lag/ledare/spelare/föräldar inom föreningen, kan BP komma att vidta åtgärder.