Så var året för P19 – Erik Engberg berättar

Så var året för P19 – Erik Engberg berättar

Share

Så var året för P19 – Erik Engberg berättar

En fin säsong i P19 Allsvenskan slutade i en silvermedalj för BP som under året har sett sin trupp bytas ut en del, men alltid haft pigga förmågor som slutit upp underifrån. BP va ...

En fin säsong i P19 Allsvenskan slutade i en silvermedalj för BP som under året har sett sin trupp bytas ut en del, men alltid haft pigga förmågor som slutit upp underifrån. BP var med i guldracet hela året och kontinuerligt presterat på en hög nivå. Hemsidan har pratat med Erik Engberg, huvudtränare för P19-laget.

Text och foto: Peter Appelquist

Vad var målsättningen inför säsongen? Nådde ni upp till den?
Målsättningen inför säsongen var att var och en av spelarna i truppen skulle utvecklas individuellt, att vi som kollektiv skulle ta steg i vår spelidé under säsongen.
En annan målsättning vi haft under året har varit att spelarna skulle vara bra förberedda när det fått chansen att rotera med vårt herrlag. Vad beträffar ett resultat-mål har vi inte haft ett uttalat mål, men under hösten växte en topp-treplacering fram som ett resultatmål.

Vilken insats minns du starkast? En specifik händelse eller match?
Jag vill lyfta hela hösten som ett positivt utropstecken för hela gruppen. Jag upplever att spelarna tog stora steg som individer och kollektiv, såväl taktiskt som fysiskt. Självklart finns det en hel del minnen som etsat sig fast – framförallt flera firanden i omklädningsrum och på bussresor, men dessa behåller jag gärna med gruppen som varit med under året.

Hur läggs grunden för ett starkt 2020?
Målmedvetet och noggrant arbete från ledare/spelare och se till att vi har en utvecklande träningsmiljlö. Med andra ord bygga vidare från 2019 års recept.

Ni åker ner till Skandinaviska Mästerskapen i månadsskiftet november-december. Vad blir den största utmaningen där?
Utmaningen blir självklart att vi kan komma att möta motstånd med en annan typ av spelidé än vad vi mött under året, men det ser vi bara med tillförsikt på. En annan utmaning är att spela två matcher på kort tid, samt efter en lång säsong. Hur som helst, vi ser fram emot att tävla mot Skandinaviskt toppmotstånd, och hoppas på mycket publik!