Så blir tränarstaberna i DamU och HerrU

Så blir tränarstaberna i DamU och HerrU

Share

Så blir tränarstaberna i DamU och HerrU

Arbetet inför säsongen 2020 är igång sedan några veckor och de kanske viktigaste bitarna, tränarna, är nu klara att presentera. Mycket är sig likt från 2019 in i 2020.- Vi tror my ...

Arbetet inför säsongen 2020 är igång sedan några veckor och de kanske viktigaste bitarna, tränarna, är nu klara att presentera. Mycket är sig likt från 2019 in i 2020.
– Vi tror mycket på långsiktigheten i arbetet med våra tränare, många har varit med i flera år inom akademin och har tagit sig uppåt med olika årskullar, säger Mikael Sörnäs, chef ungdom & akademi.

Text: Peter Appelquist Foto: Peter Sundén

DamU
F19: Erik Wahlroth och Eric Lind
F17: Daniel Gunnars och Antonio Fernandez
Målvaktstränare: Mathias Hallbygård

Erik Wahlroth fortsätter som huvudansvarig. Eric Lind har haft en individuellt baserad roll i BP senaste åren, nu utvecklas det till en tydligare assisterande roll i F19-truppen. Antonio Fernandez fortsätter arbetet med F17 och Daniel Gunnars tar klivet upp från F04-1 till DamU. Mathias Hallbygård är nytillskottet i tränarstaben som målvaktstränare.

HerrU
Andreas Engelmark är chefstränare och huvudansvarig.
P19: Erik Engberg och Erik Rydén
P17: Jacob Kellgren och Emil Spångberg
P16: Emil Spångberg och Erik Rydén
Målvaktstränare: Andreas Larsson

Samtliga tränare fortsätter arbetet från 2019. Emil Spångberg och Erik Rydén får även utökat ansvar i form av P16-laget, utöver deras assisterande roller i P17 och P19.