Så blir herrlagets ledarstab – Firma Constable/Engelmark tar över rodret

Så blir herrlagets ledarstab – Firma Constable/Engelmark tar över rodret

Share

Så blir herrlagets ledarstab – Firma Constable/Engelmark tar över rodret

Inför 2020 så blir det en mindre förändring i ledarstaben kring herrlaget. Kjell Jonevret kliver åt sidan som huvudansvarig, men finns kvar som rådgivare och mentor till övriga le ...

Inför 2020 så blir det en mindre förändring i ledarstaben kring herrlaget. Kjell Jonevret kliver åt sidan som huvudansvarig, men finns kvar som rådgivare och mentor till övriga ledare. Shaun Constable blir huvudansvarig med Andreas Engelmark som assisterande.
– Spelartruppen svarade stark på ledarstabens tankar när de kom in under hösten och det känns bra att vi kan bygga långsiktigt med Shaun och Andreas, säger Fredrik Dahlin, Sportchef Herr.

– Det är en fantastisk möjlighet i en fantastisk förening, säger Shaun Constable, Huvudtränare Herr.

Under hösten förändrades ledarstaben kring herrlaget då Kjell Jonevret och Shaun Constable anslöt. Under sommaren hade Andreas Engelmark hunnit återvända till en roll som utvecklingsansvarig och chefstränare för HerrU-truppen. Samtliga tre fortsätter nu jobbet i BP, men med lite förändringar. Kjell Jonevret kommer att träda in i en mer mentorsfokuserad roll och lämnar därmed det dagliga ansvaret. Istället blir Shaun Constable huvudansvarig tränare och Andreas Engelmark blir assisterande.
– Både Shaun och Andreas har gjort ett stort arbete under hösten och det känns helt rätt att köra på med dem båda. Vi säkrar en långsiktighet i vårt arbete och behöver inte starta på noll i januari, säger Fredrik Dahlin.

Shaun Constable, ankom BP i somras efter ett drygt år som assisterande tränare i Östersunds FK. Utöver tiden i Östersund har Constable en längre period som assisterande tränare och spelarutvecklare i norska Sandefjord bakom sig. Dessförinnan har han haft olika ledarroller i bl a Stoke City och Leeds United. I BP har det blivit en höst, men nu kan planeringen alltså dra igång inför 2020.
– Det här är en fantastisk förening med en av de bästa akademierna i landet, vi kan få till något riktigt bra med kombinationen av spelare som kommer upp med vad vi nu lyckas behålla från årets trupp. Vi har verkligen potential på väg upp i flera spelare, säger Shaun Constable.
– Under hösten har jag redan fått agera en del som huvudansvarig där Kjelle har varit legenden, en underbar person som gav mig förtroendet att snacka inför spelartruppen. Det här är mitt första uppdrag som huvudansvarig, jag kommer att göra misstag, men det är så jag lär mig och blir ännu bättre.
– Jag kommer att lägga mycket tid på att se både matcher och träningar med P19 och P17 för att verkligen få en bild av spelarna som är på gång underifrån. När jag är så nära en så fantastisk akademi så vore det tjänstefel att inte ta del av det som kommer därifrån. Jag kommer att träffa tränarna i akademin och ha ett nära samarbete hela tiden. Där blir ju även Andreas perfekt som redan har kontakten etablerad som vi kan bygga vidare på.

Andreas Engelmark har varit rödsvart genom livet och inledde tidigt tränarbanan i BP. Engelmark har flera år bakom sig med olika trupper in BP:s pojkakademi samt ytterligare fotbollsutbildande aktiviteter. 2017 lämnade Engelmark rollen som akademichef i BP för att utmana sig själv i en ny miljö. Efter två år i MLS-klubben Columbus Crews akademi så återvände Engelmark till BP i somras, då som chefstränare för HerrU-truppen samt del av herrlagets ledarstab som den viktiga bryggan mellan akademi och seniorspel. Nu utvecklas alltså rollen till att vara assisterande tränare i herrlagets verksamhet.
– Det finns en stor potential i den här föreningen och jag ser fram emot att jobba tillsammans med Shaun för att lägga grunden för något riktigt bra, säger Andreas Engelmark.
– Det blir framförallt spännande att vara med från början där vi kan jobba med truppen från dag ett och inte, som i somras, komma in i mitt i säsongen och försöka hjälpa till. Nu gör vi arbetet från grunden för att skapa ett starkt lag 2020.
– Vi får en tydlig länk mellan herrlaget och akademin, en länk som inte varit lika tydlig de senaste åren. Mitt uppdrag med HerrU fortsätter, så det blir ett nära samarbete.

Herrlaget tränar november ut och återsamlas i början av januari.