Rodin Deprem klar för BP

Rodin Deprem klar för BP

Share

Rodin Deprem klar för BP

BP förstärker offensiven och plockar in skytteligaledaren i Ettan Norra, Rodin Deprem från Örebro Syrianska. Övergången sker med omedelbar verkan. Text: Philip KämpeFoto: Örebr ...

BP förstärker offensiven och plockar in skytteligaledaren i Ettan Norra, Rodin Deprem från Örebro Syrianska. Övergången sker med omedelbar verkan.

Text: Philip Kämpe
Foto: Örebro Syrianska

BP har kommit överens med Örebro Syrianska om en övergång för 23-årige Rodin Deprem. Övergången sker med omedelbar verkan.

Rodin har skrivit på ett avtal med BP som sträcker sig över två och ett halvt år.

– Rodin är en målfarlig spelare som är tvåfotad och som är duktig på att kombinera. Han kommer att hjälpa oss mycket under hösten och därefter, säger Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.

Rodin Deprem som är född 1998 har under våren 2021 tillhört Örebro Syrianska. Där har han på 14 matcher gjort 12 mål vilket är flest i hela Ettan Norra, ett mål mer än BP:s Marijan Cosic. Rodin ansluter till BP i fin form efter att i vårsäsongens sista match satt tre mål mot Assyriska FF.

Tidigare i karriären har Rodin även gjort 12 allsvenska matcher för Örebro SK under 2018 och 2019. Förra året tillbringades i Umeå FC, då i Superettan.

Hur känns det att vara klar för BP?
– Det känns bra att skriva på för BP. Det är en klubb med ambitioner och värderingar som rimmar med mina egna, säger Rodin Deprem.

Kan du beskriva dig själv som spelare?
– Jag gillar att vara i och utanför straffområdet. Jag kan möta och gå i djupled, sista tredjedelen är där jag helt enkelt trivs bäst.

Vad är målsättningen för i år och vad vet du om BP sedan innan?
– Målsättningen är att gå upp, jag kommer till BP för att vinna ligan. Det jag vet om BP är att det är en erkänt bra klubb som fostrar unga spelare och jag hoppas BP kan bidra till min egna utveckling också.

Klubben hälsar Rodin varmt välkommen till BP-familjen och ser fram emot att se han spela på Grimsta.

Herrlaget inleder höstsäsongen den 14 augusti borta mot IFK Haninge.