Roberth Björknesjö ny manager i BP

Roberth Björknesjö ny manager i BP

Share

Roberth Björknesjö ny manager i BP

Roberth Björknesjö återvänder till BP i rollen som manager för herrlaget. Som del av omorganiseringen av herrverksamheten i BP upphör rollerna huvudtränare och sportchef att existe ...

Roberth Björknesjö återvänder till BP i rollen som manager för herrlaget. Som del av omorganiseringen av herrverksamheten i BP upphör rollerna huvudtränare och sportchef att existera. De båda rollerna ersätts av en nyinrättad managerroll där de två tidigare rollerna ingår. Den nya managerrollen rapporterar direkt till Klubbdirektören för att minska avståndet mellan herrverksamheten och sportkontoret. Björknesjö tillträder omedelbart.
– Vi är glada att kunna välkomna Roberth tillbaka till BP, säger Henrik Nilsson, Klubbdirektör.

Text: Peter Appelquist
Foto: Henke Råssmo

Den som kliver in i managerrollen är ett välbekant ansikte. Roberth Björknesjö återvänder till BP efter ett år som manager i IK Frej. Björknesjö har ett imponerande CV i BP med SM-guld för U19 2008, avancemang från Superettan till herrallsvenskan 2012 och han höll dessutom BP kvar i herrallsvenskan 2013. 2016 och 2017 byggde han som sportchef upp de seriesegrande trupperna som gick rakt igenom Division Ett Norra och Superettan upp i herrallsvenskan. Björknesjö har flera år inom BPs Akademi bakom sig.
– ”Robban” är en högst kompetent tränare, har god kunskap om föreningens verksamhet från sina tidigare roller i föreningen och är dessutom en människa som är full av energi, säger Henrik Nilsson.
– Vi vill även tacka IK Frej för samarbetet som gör det möjligt att Björknesjö kan återvända till oss, säger Nilsson.

Roberth Björknesjö leder arbetet och i herrverksamheten kommer även Roger Palmgren och Dali Savic att finnas.

Kontakt
Henrik Nilsson, Klubbdirektör, 072-078 75 16, henrik.nilsson@brommapojkarna.se
Roberth Björknesjö, 073-403 56 19, roberth.bjorknesjo@brommapojkarna.se