Publikrekordet på Grimsta slaget – tack till alla som bidrog

Publikrekordet på Grimsta slaget – tack till alla som bidrog

Share

Publikrekordet på Grimsta slaget – tack till alla som bidrog

6820. Publikrekordet på Grimsta är slaget och med en veckas distans till rekordet har Sportkontoret sammanfattat intrycken från dagen och hur vi bygger vidare till kommande matcher ...

6820. Publikrekordet på Grimsta är slaget och med en veckas distans till rekordet har Sportkontoret sammanfattat intrycken från dagen och hur vi bygger vidare till kommande matcher på Grimsta.
– Vi har fått mycket bra feedback från besökare och från kollegorna i AIK som kommer att göra våra evenemang ännu bättre, säger Oscar Therén, Evenemangsansvarig i BP.

Text: Peter Appelquist
Foto: Henke Råssmo

Redan under förmiddagen 19 augusti var det tydligt att alla biljetter till matchen mellan BP och AIK skulle säljas ut. Biljetterna försvann i ett högt tempo och personalen på Sportkontoret laddade upp för att ta emot den stora folkmassa som rörde sig över Grimstafältet mot de olika ingångarna. Som vanligt kommer de flesta besökarna till arenan nära inpå avspark, varför det snabbt byggs på med köer via entréerna. BPs personal, tillsammans med ordningsvakter och polisväsende, jobbade dock hårt med att hjälpa all publik in så snabbt som möjligt.
– Tyvärr var det en del som inte hann in till avspark, vi kommer att uppdatera skyltningen utanför arenan och även trycka ännu mer i kommunikationen inför varje match på att det är viktigt att vara ute i god tid, så man slipper stå i kö och istället kan hitta sin plats i lugn och ro. Men självklart vet vi att många kommer direkt från jobb, skola eller annat som gör att det är svårt att vara på plats tidigare än avspark.

I samband med årets tre matcher mot de tre Stockholmsgrannarna AIK, Djurgården och Hammarby tar BP hjälp av alla tre för att locka publik till Grimsta. En speciell biljettlänk tas fram där alla bokade biljetter ger 10% till den gästande föreningen.
– Systemet testade vi redan förra gången vi låg i Allsvenskan och i år har vi förfinat det ännu mer. Det är kul att vi kan skicka en check till AIK som tack för hjälpen med att locka publik till Grimsta och att vi slog publikrekordet.

Under hösten spelas fler matcher i Allsvenskan på Grimsta och planen är att återigen nå toppnoteringen 6820.
– 6820 är max idag efter att vi hyrt in en extra sittplatsläktare. Reglerna säger ju att det måste vara minst 50% sittplatser på arenan så ska vi kunna ta in fler måste vi ta in fler stolar.
– På söndag tar vi emot Malmö FF i samband med BP-dagen, då hoppas jag att så många BP-lag som möjligt passar på att nyttja erbjudandet om att se matchen helt gratis från sittplatser på huvudläktaren.

Sittplats långsida – gratis för spelare/ledare.
Sittplats långsida – 100 kr för föräldrar/syskon/kompisar

Först till kvar får sitta närmast mitten. Maila till oscar.theren@brommapojkarna.se tänk på att ni anmäler hela laget som en grupp. Skriv med kontaktperson, lagnamn, antal spelare/ledare och om ni även tar med extra personer så skriver ni med antal extrabiljetter.

Betalning för extrabiljetter görs bankgiro 742-0425. Märk betalning med lagnamn+mffmatch