Peter Kisfaludy lämnar BP

Peter Kisfaludy lämnar BP

Share

Peter Kisfaludy lämnar BP

Peter Kisfaludy lämnar rollen som sportchef herr i BP. Kontraktet gäller fram till den sista augusti, därefter väntar nya utmaningar i karriären. – Vi är tacksamma över ...

Peter Kisfaludy lämnar rollen som sportchef herr i BP. Kontraktet gäller fram till den sista augusti, därefter väntar nya utmaningar i karriären. 
– Vi är tacksamma över arbetet som ”Kissen” lagt ner för vår förening under många år, nu senast i rollen som sportchef herr, men kanske framförallt för det mångåriga arbetet inom vår ungdomsfotboll, säger Peter Kleve, klubbdirektör.
– Jag hade gärna sett att vi kunnat fortsätta vårt samarbete men nu har Peter valt att kliva på ett nytt jobb, som vi får önska honom lycka till i. 

Under en längre tid har Kisfaludy åter varit en del av BP. Som akademitränare har han arbetat med främst pojklag där han drillat spelarna i de duktiga kullarna födda 1981, 1998, 2000, 2005, 2006 och 2010. 2020 tog Kisfaludy över som sportchef för herrlaget i BP och har lett lagbygget under de senaste säsongerna.

– När jag fick ansvaret i rollen så satte jag upp tre mål tillsammans med mina kollegor. Första skulle vi ta oss upp till Superettan så fort som möjligt. Väl där ska vi stabiliseras oss och därmed ha möjligheten att återgå till BP-modellen med att slussa in egna talanger i herrlaget. Jag tycker att vi är på god väg att nå dit, säger Peter Kisfaludy.

Peter Kisfaludy spelade fotboll i BP som barn men det är som tränare och ledare han är starkast förknippad med BP. Det första laget tränade han som 14-åring och han fick snabbt flera uppdrag som ledare i BP:s ungdomsverksamhet. Tidigt fick han ansvar för ett förstalag, det som idag går under namnet akademilag med stora framgångar i ungdomsturneringar som följd.

– Jag har haft en fantastisk tid i BP, föreningen jag vuxit upp i och som jag alltid bär med mig. Jag är stolt över min tid i BP, säger Kisfaludy.

Under 90-talet tog Kisfaludy klivet upp som sportchef då han var med att lyfta FC Café Opera till spel i Superettan där de placerade sig femma, sexa, femma tre år i följd. Framgången med FC Café Opera gjorde att Kisfaludy erbjöds jobbet som sportchef i AIK, en roll han hade 2003-2004. Efter det återvände Kisfaludy till BP och har haft flera roller inom pojkakademin innan han blev sportchef för herrlaget.

Nu är tiden i BP över, för den här gången. Nya utmaningar väntar.

– Vi vet att Peter har ett av de största BP-hjärtan som går att ha. Därför kommer det alltid finnas öppningar för Peter att komma hem igen i framtiden, när det passar för båda parter, säger Peter Kleve.

Föreningen kommer att tacka av ”Kissen” i samband med herrarnas hemmamatch mot Halmstads BK lördag 27 augusti. 

Frågor rörande herrlagets verksamhet hänvisas tillsvidare till Peter Kleve, klubbdirektör.