Peter Gerhardsson träffade BP-ledare: ”En förening som är unik i Sverige”
Förbundskapten Peter Gerhardsson bjöd på skratt och insikt för BP-ledarna. Foto: Peter Appelquist

Peter Gerhardsson träffade BP-ledare: ”En förening som är unik i Sverige”

Share

Peter Gerhardsson träffade BP-ledare: ”En förening som är unik i Sverige”

BP Ledarakademi är igång och inleddes under fredagskvällen med en after work på Grimsta. BP bjöd in till träff med ViLirare och damlandslagets Förbundskapten Peter Gerhardsson med ...

BP Ledarakademi är igång och inleddes under fredagskvällen med en after work på Grimsta. BP bjöd in till träff med ViLirare och damlandslagets Förbundskapten Peter Gerhardsson med mat och dryck uppdukat. Gerhardsson berättade under dryga timmen om sin resa som fotbollsspelare, men framförallt som tränare med tillbakablickar och målande tankar om fotboll.
– Jag gillar att prata med fotbollsfolk, särskilt en sån här grupp som är vaken och intresserad, säger Peter Gerhardsson till IFBP.se

Gerhardsson har lång erfarenhet som ledare, som förbundskapten för P85-landslaget, som tränare för BK Häcken i Allsvenskan och sedan augusti Förbundskapten för damlandslaget som kvalar till VM 2019. För BP-ledarna berättade Gerhardsson om sina tankar om gruppdynamik, hur den enskilde spelaren både ska ges ansvar och krav och anekdoterna var många. Som aktiv spelade Gerhardsson i Hammarby IF och kom snabbt i kontakt med BP.
– Jag har spelat med flera spelare såsom Putte Ramberg, Bosse Larenius och Bengt-Erik Gårdefors som är fostrade i BP. Jag har alltid gillat BP som förening.
– BPs ungdomsorganisation är unik i Sverige. Den fotboll som BP alltid har stått för är en fotboll som även står mig nära, med tekniken i fokus och flera tekniska spelare som kommit fram.

Dennis Schöön är ledare i BPs P05-12 och tog vara på chansen att ställa flera frågor till Gerhardsson.
– Det är intressant att lyssna på en person som har extremt mycket erfarenhet, säger Dennis Schöön.
– Kul att se hur tankar man själv kan tänka på fältet faktiskt genomföras.

Likt många BP-ledare har Dennis Schöön bokat in sig på flera pass under helgen.
– Upplägget med den här helgen är riktigt bra i alla delar, tyvärr kan jag inte vara med på allt, men så mycket som möjligt.
– Att vi ledare får känna oss delaktiga och få såna här helger kommer på sikta att smitta av sig och skapa en ännu starkare gemenskap i BP.

BP Ledarakademi följer upp fredagen med två heldagar fyllda av intressanta föreläsningar och utbildningar. Se hela schemat och passa på att anmäla dig om du inte hunnit göra det. Det finns platser kvar.

Flera skratt och bra historier. Foto: Peter Appelquist