P19: Tung förlust efter sent avgörande

BP föll tungt borta mot BK Häcken under lördagen. Det var en jämn och välspelad match som hemmalaget avgjorde i matchens slutskede.  Första halvlek Den första halvleken ...

Första halvlek

Den första halvleken var jämn och det var tydligt att det var två spelande lag som mötte varandra. BK Häcken hade aningen mer boll inledningsvis men hade svårt att skapa chanser.

Med drygt sex minuter kvar att spela tog hemmalaget ledningen efter att deras anfallare löpt sig fri efter en rensning från medspelare. Svaret kom tätt inpå efter att Philip De Fine Licht fick till en otrolig träff utifrån som skruvade sig in och förbi BK Häckens målvakt. Mellan målen fick Viktor Sluug ett gult kort.

Det var som sagt en välspelad och jämn förstahalvlek. Spelare och ledare i BP gick in till halvtidsvilan med en bra känsla.

Andra halvlek

BK Häcken inledde starkast i den andra halvleken men hade fortsatt svårt att komma till de farliga chanserna. Efter en stark period från BK Häcken fick BP en hörna som Martin Östergren nickade in i mål.

Efter ledningsmålet föll BP och försvarade lågt, något som BK Häcken utnyttjade med en kvart kvar att spela då de kvitterade till 2-2.

I den 79:e matchminuten fick Elis Axelsson BP:s andra varning i matchen.

I matchens slutskede fick BP ett läge att avgöra matchen i form av ett friläge, men ett misslyckat avslut gjorde att BK Häcken istället kunde kontra och göra 3-2. Någon större forcering från BP kom inte riktigt till och BP föll tungt mot BK Häcken.

Nästa match är hemma mot Djurgårdens IF söndag 1 oktober.