P19: Tappad ledning blev förlust

Efter två raka segrar så föll BP igen. Halmstads BK vände underläge till seger och besegrade BP med 2-1. Nästa match är hemma på Grimsta IP mot AIK, avspark kl. 13.00 lördag 16 se ...

Efter två raka segrar så föll BP igen. Halmstads BK vände underläge till seger och besegrade BP med 2-1. Nästa match är hemma på Grimsta IP mot AIK, avspark kl. 13.00 lördag 16 september.

Första halvlek

BP inledde matchen starkt och hade flera fina anfall tidigt. Det var främst bakom hemmalagets backlinje som BP hotade. Den fina inledningen gav även utdelning då Milo Norrby nickade in ledningsmålet efter drygt tio minuter.

Efter 1-0-målet växte Halmstads BK in i matchen och kunde flytta upp sina positioner genom längre bollar mot deras anfallsduo. Trots att det var BP som fortsatt skapade de farligaste chanserna så var det hemmalaget som efter en kontring kvitterade. Bara några minuter efter kvitteringen så gjorde Halmstads BK ytterligare ett mål och fullbordade vändningen.

Strax innan pausvilan skulle BP:s uppförsbacke bli än brantare. Matchen första målgörare, Milo Norrby, fick lämna planen efter att ha blivit utvisad.

Andra halvlek

Trots underläge både numerärt och på resultattavlan så kom BP ut med energi och en tro på att de kunde vända på matchen.

Med dryga kvarten kvar att spela fick Charlie Nildén ett gult kort.

BP var både spelförande och laget som skapade de flesta chanserna, men bollen ville inte in och Halmstads BK kunde hålla undan och vinna med 2-1.

Synd för spelarna och ledarna som var inne i en bättre period att förlora tungt. Även om ingen är nöjd med en förlust mot Halmstads BK så finns det mycket att ta med sig från matchen.

Nästa match är hemma på Grimsta IP då AIK kommer på besök. Avspark lördag 16 september kl. 13.00.