P19: Storförlust borta i Malmö

Sommaruppehållet var över och BP reste till Malmö för att möta de himmelsblå. Hemmalaget fick en smakstart med tidigt mål och vann till sist med 4-0. Den rödsvarta insatsen var in ...

Sommaruppehållet var över och BP reste till Malmö för att möta de himmelsblå. Hemmalaget fick en smakstart med tidigt mål och vann till sist med 4-0. Den rödsvarta insatsen var inte särskilt stark.

Första halvlek

Att spela borta mot Malmö FF är aldrig lätt och det blev inte lättare efter att hemmalagets Daniel Gudjohnsen gett laget ledningen i den första minuten. I den åttonde matchminuten tilldelades Alfons Lohake matchens första varning.

Med tre minuter kvar av ordinarie tid utökade hemmalaget ledningen och fastställde den första halvlekens slutresultat. 2-0.

BP stod emellanåt upp bra mot Malmö FF men det var inget större snack om att de himmelsblå var det bättre laget under den första halvleken.

Andra halvlek

BP kom ut bättre till den andra halvleken jämfört med den första. När det spelats drygt 20 minuter fick både Max Rahman och Milo Norrby varsin varning. Minuten senare utökade Malmö FF till 3-0.

I den 70:e minuten fick även Kim Kotiram ett gult kort. BP hade en del försök till reducering men det blev aldrig någon nerv i matchen. I slutskedet så satte Malmö FF spiken i kistan med sitt 4-0-mål. På tilläggstid fick sedan Sebastian Wändin lämna planen efter att ha blivit utvisad.

I nästa match väntar Helsingborgs IF på bortaplan.