P19: Spännande guldjakt för BP.

P19: Spännande guldjakt för BP.

Share

P19: Spännande guldjakt för BP.

BP inledde P19 allsvenskan borta mot Sundsvall och på lördag möts lagen igen i sista omgången av slutspelsserien, en seger är förutsättning för att vara med i racet om guldet för ...

BP inledde P19 allsvenskan borta mot Sundsvall och på lördag möts lagen igen i sista omgången av slutspelsserien, en seger är förutsättning för att vara med i racet om guldet för hemmalaget. 

En av huvudfigurerna i spelet om medaljerna är målvakt Simon Graasvoll som toppat formen ordentligt i slutspelsserien. Här delar han välvilligt med sig av tankar kring spelet , laget och ledarna.

Grattis till segern mot MFF, din syn på varför ni vinner? 

Tack! Vi visste redan innan matchen att MFF är ett mycket starkt lag och att mötet skulle bli tufft. Men vi kom väl förberedda och gjorde vad som krävdes. Vi visade upp både spelskicklighet och hjärta, alla jobbade hårt matchen igenom, stöttade varandra och trots en lite svängig matchbild så lyckades vi behålla lugnet och spela vårt spel. Dessutom visar vi återigen vår styrka att kunna vända underlägen och tuffa matchsituationer, vilket var avgörande i denna matchen.

Ditt målvaktsspel fungerar bra just nu, nycklar till det? 

Det beror nog framför allt på den höga nivån och utvecklande miljön som finns i BP, i allt från spelare till tränare. Alla spelare går in med inställningen att utvecklas varje träning, vi pushar varandra och ribban sätts högt på träningsnivån. Dessutom är tränarna här i BP bland de bästa i landet vilket till stor del bidrar till just den utvecklande träningsmiljön. De tränare jag jobbat närmast med är Benny Lekström (målvaktstränare i A-laget) och Andreas Larsson (målvaktstränare på ungdomssidan), varav båda är väldigt duktiga målvaktstränare som har haft en avgörande roll i att jag kommit in i en så pass bra form. Med dessa förutsättningar och hårt arbete på varje träning så kommer även resultaten.

Läget och laget , återhämtning, orkar ni?

Vi är ett starkt lag med ett starkt team runt om oss och jag tycker en stor eloge ska gå ut till alla spelare, ledare och tränare som alla bidragit till att vi som lag visar denna positiva formtrend. Det hade inte varit möjligt utan allas hundraprocentiga insats.  Jag tror inte att det kommer vara några problem för oss att komma laddade och återhämtade till matchen på lördag trots att den kommer relativt tätt inpå MFF matchen.

Matchen på lördag, vad krävs av er för att välta Sundsvall?

Det var kul att säkra en topp tre plats (och därför också vara klara för Nordiska mästerskapen) i och med MFF vinsten, men nu ligger fullt fokus på att vinna mot Sundsvall. Jag tror att nyckeln till att vinna den här matchen är att köra vårt egna spel och ta jobbet hela vägen. Vi har en trupp med väldigt skickliga fotbollsspelare så om vi gör allt som vi ska så tar vi 3 poäng på lördag.

P19 slutspelsserien

BP – Sundsvall 

Lördag 19 okt 14:00

Grimsta IP 2