P19: Seger i premiären
Leonard Kleist. FOTO: Erik Bjernulf

Under lördagen besegrade BP komfortabelt GAIS hemma på Grimsta IP med 3-1. Mål av John Mellberg, Leonard Kleist och Viktor Sluug gjorde att BP vann premiären av P19 allsvenskan.  ...

Första halvlek

Matchen hann knappt starta innan Charlie Nildén tvingades utgå skadad efter att ha tagit sig för ljumsken. Charlie ersattes av Oliver Cekredzi. Inledningen av den första halvleken gav intrycket att det var lite premiärnerver och spelet såg kanske inte ut precis som önskat. Med det sagt hade BP kontroll över matchen och tog ledningen i matchminut 20 efter att John Mellberg nickat in bollen efter hörna.

Andra halvlek

BP fortsatte att styra matchen utan att briljera och kunde i den 57:e minuten utöka ledningen efter en riktig smällkaramell signerad Leonard Kleist.

Med drygt 20 minuter kvar av ordinarie tid reducerade GAIS och skapade nerv i matchen. BP höll däremot undan på ett imponerande sätt och GAIS skapade inte några större farligheter. I matchminut 75 ersattes Felix Lindskog av Gustav Renman. Spiken i kistan placerade Viktor Sluug in från elva meter i den 87:e minuten.

Slutresultatet blev 3-1 till BP och det var ett resultat som speglade matchbilden.