P19: Seger i målsnål toppmatch.

P19: Seger i målsnål toppmatch.

Share

P19: Seger i målsnål toppmatch.

Säsongens absoluta lackmustest i möte med 4-4-2 och fysik när BP tar emot Elfsborg på Grimsta IP. Robusta gula mot kvicka röda är att göra det lätt för sig men det är utgångspunkt ...

Säsongens absoluta lackmustest i möte med 4-4-2 och fysik när BP tar emot Elfsborg på Grimsta IP. Robusta gula mot kvicka röda är att göra det lätt för sig men det är utgångspunkten.

Minut 8 Felix Bennarp driver boll till kortlinje och inkasserar en straff på snett inåt bakåt spelet när en hand stoppar bollen.

Kristoffer Grauberg Lepik öppnar kontot säkert, 1-0.

Gästerna tar sig fram i planen med inövad finess, distinkt snabbt och vägvinnande. I synnerhet genom mellersta delen av planen är man framgångsrik med ge och gå spelet. BP trycks tillbaka men lever högt på ett spelbegåvat försvarsspel där Endreas Tesfai stundtals briljerar från sin mittbackposition.

Hemmalagets avancemang i planen är snarlikt gästernas.

I slutminut av första halvlek har båda lagen varsin helchans. Jesper Ceesay räddar ett baklängesmål på linjen emedan gul målvakt slänger sig och petar ut Paulos Abrahams rökare.

Andra halvlek och gästerna laddar på maximalt. BP hamnar i ett defensivt läge men eller snarare och jobbar sig förtjänstfullt in i matchen ånyo. Paulos Abraham och Daniel Svensson, som underhåller publiken med ett eget ekosystem av fantasi och anfallsglad fotboll , är närmast att utöka ledning för BP, nåja Mert Tuncer har en frispark i stolpen som också är nära att resultera. Hemmalaget gör annars en helgjuten laginsats där man än en gång hjälper Simon Graasvoll att hålla nollan, vackert så.

BP hanterar gästernas fysik och taktik tillräckligt bra för att gå segrande ur dagens match. En välspelad fysisk och hyggligt chansrik historia som spetsar till toppstriden i tabellen med få omgångar kvar av serien.

P19 slutspelsserien 

BP – Elfsborg 1-0 (1-0)

Kristoffer Grauberg Lepik.