P19: Ny förlust i Skåne

För andra veckan i rad så föll BP i Skåne. I ett regnigt Helsingborg vann hemmalaget med 3-1. Nästa match är hemma mot Hammarby IF fredag 4 augusti kl. 19.45.  Första halv ...

Första halvlek

Helsingborgs IF inledde matchen bäst och var nära på att ta ledningen direkt, men BP rensade från mållinjen. Matchens första varning tilldelades BP då Michee Kabady fick en varning efter 15 minuter spelade.

Ledningsmålet för hemmalaget skulle däremot komma. I den 19:e minuten så nickade Benjamin Örn in bollen efter en inläggsfrispark. Det var innan målet Helsingborgs IF som skapade de bästa chanserna i en annars ganska svängig match. Underlaget gjorde att båda lagen tvingades att spela med stor säkerhet.

I den 23:e matchminuten fick även Oliver Cekredzi ett gult kort.

Med bara några minuter kvar att spela av den första halvleken så utökade Helsingborgs IF ledningen efter att de vunnit bollen högt upp.

Den första halvleken präglades av mycket kamp och duellspel. Sett till målchanser var det en rättvis ledning för hemmalaget.

Andra halvlek

BP kopplade ett tydligt grepp om den andra halvleken men hade svårt att skapa de riktigt farliga chanserna. Med 20 minuter kvar att spela kom reduceringen efter att Viktor Sluug tryckt in returen efter ett distansskott. I den 75:e minuten fick Kim Kotiram lagets tredje varning.

Slutforceringen var intensiv och såväl chanser som mål kom, men bortdömt. Istället för en kvittering så bjöd BP på ett mål bakåt som tog kål på matchen.

Trots förlust så var det starkt av BP att komma ut till den andra halvleken och ändra på matchbilden. Laget vågade spela bollen efter backen trots en rätt dålig gräsmatta.

Nästa match är hemma mot Hammarby IF fredag 4 augusti kl. 19.45.