P19: Målfyrverkeri i Västerås när BP vann

Efter bakslaget mot IFK Göteborg vann BP igen. Bortamatchen i Västerås innehöll hela nio mål när BP vann med 6-3 mot Västerås SK. Nästa match spelas på Grimsta IP mot Halmstads BK ...

Efter bakslaget mot IFK Göteborg vann BP igen. Bortamatchen i Västerås innehöll hela nio mål när BP vann med 6-3 mot Västerås SK. Nästa match spelas på Grimsta IP mot Halmstads BK.

Första halvlek

Det var tydligt att BP tidigt kopplade greppet om matchen med ett stort bollinnehav och ledningsmålet kom redan i matchminut sex. Målet gjordes av Philip Pawlowski som elegant rundade målvakten efter att BP vunnit bollen högt upp.

Drygt 20 minuter efter öppningsmålet rullade Viktor Sluug in utökningen från elva meter. Det blev det sista målet i den första halvleken där BP var det bättre laget.

Andra halvlek

Tre minuter in i den andra halvleken gjorde BP 3-0 och återigen var det Philip Pawlowski som gjorde det. BP tog sig runt på vänsterkanten och slog ett inlägg som till sist landade framför Pawlowski som rakade in bollen. 4-0 kom i minut 58, även det kom från ett inlägg från vänster, men där här gången var det ett fint nickmål från Philip De Fine Licht.

Det dröjde inte länge innan BP skulle göra mål igen. Oliver Cekredzi fyllde på i offensivt straffområde och tryckte in 5-0 efter att Västerås SK inte riktigt fått iväg bollen. Efter en timmes spel genomförde BP ett dubbelbyte då Viktor Sluug och Oliver Cekredzi ersattes av Gustav Renman och Felix Lindskog. Fem minuter senare kom ytterligare ett dubbelbyte när Michee Kabady och Eskil Bodvik kom in istället för Philip De Fine Licht och Ted Holstein.

Västerås SK tog efter det vara på att BP slog av på takten och reducerade tre gånger inom loppet av en kvart. BP gjorde det sista målet och Michee Kabady fastställde slutresultatet 6-3 till de rödsvarta.

Imponerande prestation från BP som studsade tillbaka efter den tunga förlusten senast. Precis som för herrarna är det Halmstads BK som stundar härnäst. Matchen spelas den 30 april på Grimsta IP, avspark kl. 17:00

Allsvenskan P19:

Västerås SK – BP

3-6 (0-2)

Mål BP: Philip Pawlowski x2, Viktor Sluug, Philip De Fine Licht, Oliver Cekredzi, Michee Kabady.