P19 kryssar borta mot BK Häcken
Philip De Fine Licht Foto: Tomas Sedin

P19 kryssar borta mot BK Häcken

Share

P19 kryssar borta mot BK Häcken

En holmgång med starka känslor. BP noteras för två utvisningar, men lyckas ändå ta sig samman tillräckligt för att nå en kvittering. 1-1 på Hisingen i Göteborg innebär forts topps ...

En holmgång med starka känslor. BP noteras för två utvisningar, men lyckas ändå ta sig samman tillräckligt för att nå en kvittering. 1-1 på Hisingen i Göteborg innebär forts toppstrid i P19 Allsvenskan.
– Otroligt starkt av gruppen att få fram krafter till den sena kvitteringen. Skönt att till slut få betalt, säger Lukas Syberyjski.

Häcken är som vanligt en tuff motståndare som likt BP har en stark bredd av duktiga spelare. Dt visar sig flera gånger under matchen som blir en rejäl holmgång. Första halvlek slutar med ledning för hemmalaget, 1-0.
– Det är en jämn första halvlek med få målchanser, där hemmalaget nyttjar sin bättre och leder i paus, säger Lukas Syberyjski.

Värmen är påtaglig på västkusten, liksom i hemstaden. Energi för löpningar och tankeverksamhet blir mindre och mindre, men det är BP som kan hantera dt spelmässiga bäst.
– I andra så orkar vi växla upp, medan de tar slut helt. Dessvärre lyckas vi inte slå hål på nollan och i takt med det växer frustrationen. Det kulminerar i några situationer där både vi och motståndarna låter känslorna stiga åt huvudet och gör det svårt för domarteamet, berättar Lukas Syberyjski.

BP sliter ont och drar på sig två utvisningar. Men, laget lyckas samla ihop sig och återigen håller sig Philip De Fine Licht framme som målskytt.

P19 Allsvenskan är en tät och jämn serie där vårt P19 gått riktig bra under säsongen med många starka prestationer. Prestationerna har gett resultat och BP är med i jakten på SM-guldet. Nytt för säsongen är att P19 Allsvenskan spelas i en rak serie – seriesegraren tar hem guldet. BP ligger på andra plats, en poäng bakom serieledande Hammarby IF.

Fakta P19 Allsvenskan
BK Häcken – BP
1-1 (1-0)
Mål BP: Philip De Fine Licht

Laget: Elis Bishesari – Victor Ekström, Fredrik Nissen, Zinedin Smajlovic, Max Rahman – Ludwig Malachowski Thorell, Mario Botrus, Leonard Kleist – Elias Jemal, Philip De Fine Licht, Viktor Sluug

Information om byten kommer i uppdaterad version.