P19 kryssade mot Nordsjälland
Foto: SEDINBILD

P19 kryssade mot Nordsjälland

Share

P19 kryssade mot Nordsjälland

Skandinaviska Mästerskapen i P19 inleddes under måndagen och BP ställdes mot FC Nordsjälland i öppningsmatchen. Efter en mållös första halvlek kunde Milo Norrby spräcka nollan en ...

Skandinaviska Mästerskapen i P19 inleddes under måndagen och BP ställdes mot FC Nordsjälland i öppningsmatchen. Efter en mållös första halvlek kunde Milo Norrby spräcka nollan en bit in i andra halvlek. Han var påpassligt framme när Nordsjälland-keepern dröjde lite väl länge med bollen, stal den, och kunde rulla in ledningsmålet från nära håll. Nordsjälland lyckades så småningom kvittera och matchen, som var tvungen att avgöras, fick göra det genom straffar vilka BP gick segrande ur.

Huvudtränare Lukas Syberyjski om matchen:

– Det är en jämn fotbollsmatch mellan två bra lag. Kanske är det logiskt att det slutar oavgjort, även om fotboll ibland är långt ifrån logiskt, säger Syberyjski.

– Vi öppnar matchen på ett tydligt sätt i en hastighet som matchar våra motståndare väl och med lite större skicklighet i offensivt straffområde kan vi ha ledningen in i halvtid. Samtidigt är Nordsjälland bra i slutet av matchen och de är något bättre på att komma till slutprodukt. Även om vi försvarar oss på ett konsekvent och bra sätt, säger Syberyjski.

– Vi är igång och turneringen lever på alla sätt, avslutar Syberyjski.

I samma grupp som BP vann Bröndby mot Molde med 3-2. I Grupp B föll AIK mot Stabæk med 5-1 och Hammarby besegrade Midtjylland med 2-0. Nästa match för BP:s del spelas imorgon, onsdag, mot Molde kl. 18.30.

Missa inte fotbollsthlm.se bevakning av turneringen och att alla matcher går att se live på bpfotboll.se.Skandinaviska Mästerskapen: P19
Nordsjälland – BP 6-7 e.str. (1-1 ft.)

Grupp A

LAG GM IM +/- 
Bröndby IF 
BP  
FC Nordsjälland  
Molde FK  -1