P19: Inför premiären hemma mot GAIS
William Bergendahl, tränare P19.

P19: Inför premiären hemma mot GAIS

Share

P19: Inför premiären hemma mot GAIS

På lördag är det dags för premiär för P19 Allsvenskan då BP möter nykomlingarna GAIS på Grimsta IP 16.00. Ska BP trumfa fjolårets silver så är det viktigt med en stark inledning r ...

På lördag är det dags för premiär för P19 Allsvenskan då BP möter nykomlingarna GAIS på Grimsta IP 16.00. Ska BP trumfa fjolårets silver så är det viktigt med en stark inledning redan till helgen. 

Läget i BP

BP valde att inte spela några tävlingsmatcher inför starten av P19 Allsvenskan och har istället spelat träningsmatcher mot internationellt motstånd, seniorlag och andra P19-lag. 

Inför premiären mot GAIS sa tränare William Bergendahl följande till bpfotboll.se:

–Väldigt kul såklart att få gå in i tävlingssäsongen. Vi känner oss väl förberedda. Vi har några småskavanker i truppen som det gäller att få ordning på så att vi får så många som möjligt som är med och konkurrerar på lördag. Men vi är på ett bra ställe, definitivt. 

BP slutade förra säsongen på en andraplats bakom Hammarby IF. I intervjun med BP fotboll svarar William Bergendahl följande kring årets målsättning:

–P19 Allsvenskan är alltid svår på så sätt att hälften av spelarna byts ut ungefär i trupperna mellan en säsong till en annan. Det är svårt att veta vart vi står i förhållande till andra lag för det har hänt saker på andra ställen också. Men vår målsättning är såklart att i första hand skapa en miljö där spelarna kan gå vidare till vårt seniorlag, men en del av den processen är såklart att lära oss vinna matcher så vi går för att vinna så många matcher som möjligt med start redan på lördag. 

Hela intervjun kan du se här: http://bpfotboll.se/forening/p19-william-bergendahl-infor-premiaren/

Motståndet

GAIS är en klubb där positiva vindar blåser efter ett lyckat 2022. A-laget gick upp till superettan och P19-laget var inte sämre då de vann P19 Superettan. Alltså är GAIS nykomlingar i P19 Allsvenskan detta år. 

Anes Cardakilja spelade förra året för GAIS P19 men har inför stundande säsong belönats med ett A-lagskontrakt, men i övrigt ska laget vara ganska så likt i år jämfört med 2022. 

Så även om GAIS hade ett lyckat 2022 råder inga tvivel om att BP bör ses som favoriter, men med det sagt så kommer det inte lösa sig av sig självt. 

Avspark är 16.00 på lördag, Grimsta IP. 

Matchen sänds via BPTV – klicka här för att komma till sändningen.