P19: Inför Helsingborgs IF – BP

P19: Inför Helsingborgs IF – BP

Share

P19: Inför Helsingborgs IF – BP

För andra helgen i rad så reser rödsvart till Skåne för seriespel. Helsingborgs IF ligger med sina 21 poäng på en femteplats, fyra poäng före BP. Avspark kl. 16.15 på Olympiafälte ...

För andra helgen i rad så reser rödsvart till Skåne för seriespel. Helsingborgs IF ligger med sina 21 poäng på en femteplats, fyra poäng före BP. Avspark kl. 16.15 på Olympiafältet. 

Läget i BP

Senaste matchen mot Malmö FF var ingen rolig historia för BP då laget föll med fyra mål mot noll. Direkt i matchens inledning kom kallduschen då MFF gjorde mål och rödsvart fick jobba i uppförsbacke under hela matchen. 

Efter flertalet poängtapp så är BP i behov av seger för att inte hängas av från en toppstrid. Det är redan tio poäng upp till den absoluta toppen. Under året har det varit så att topplagen tappar poäng vilket talar för att BP skulle kunna få en rolig höst.

Om Helsingborgs IF

Senast vann Helsingborgs IF med 2-0 borta mot Örebro SK. Dessförinnan delade laget på poängen mot IFK Norrköping som är ett av lagen som är i delad serieledning. Alltså är formen för de rödblå god och BP kommer behöva kämpa hårt för att återvända till huvudstaden med tre poäng. 

Det är bara två lag i serien som släppt in färre antal mål än Helsingborgs IF. BP behöver därför ha ett högt bolltempo och löpa mycket för att skapa några målchanser. 

Avspark imorgon (söndag) kl.16.15 den 30 juli.