P19: Inför Hammarby IF – BP

Efter hemmasegern i premiären förra veckan ska P19-laget nu ställas mot Hammarby IF på Hammarby IP. Matchen spelas imorgon kl 13:00.  Om BP Premiären för P19 slutade me ...

Om BP

Premiären för P19 slutade med en komfortabel 3-1 seger. Målen gjordes av John Mellberg, Leonard Kleist och Viktor Sluug. Det finns däremot mer att hämta av laget och ska säsongen sluta på bästa sätt behöver BP höja sig några nivåer.

Träningarna har sett bra ut och både spelare och ledare ser än mer taggade ut nu när tävlingssäsongen har börjat.

Om motståndet

De regerande mästarna från söderort inledde med att spela oavgjort mot Örebro SK på bortaplan. Hammarby hade ledningen i paus men Örebro kvitterade i den andra halvleken. I och med att Hammarby tappade ledningen i premiären till ett kryss så lär det vara ett revanschsuget lag BP kommer att ställas mot imorgon.

Efter Hammarbys lyckade 2022 har flera spelare flyttats upp till HTFF för att där eventuellt ta nästa steg till Hammarby IF:s A-lag.  Gent Elezaj, Ahmet Tural, Noah Astrand John och Elias Mohammad är bara några av flera exempel på dem som inför den här säsongen gått över till HTFF. Det är inget ovanligt för P19-serierna att många förändringar sker i truppen, men Hammarby IF känns spontant som en klubb där större förändringar sker jämfört med många andra klubbar.

Det ska bli spännande att se hur söndagens match utspelar sig mellan fjolårets vinnare och silvermedaljörer. Avspark 13.00, Hammarby IP.

Matchen sänds via BPTV – klicka här för att komma till sändningen.