P19: inför derby mot Dif möt Endreas Tesfai om fotboll och drömmar.

P19: inför derby mot Dif möt Endreas Tesfai om fotboll och drömmar.

Share

P19: inför derby mot Dif möt Endreas Tesfai om fotboll och drömmar.

Endreas en pålitlig lagspelare som med sin skicklighet hjälper andra att bli bättre. Med spel i både P17 och i år P19 är han välkänd inom laget och akademin, här får också du lära ...

Endreas en pålitlig lagspelare som med sin skicklighet hjälper andra att bli bättre. Med spel i både P17 och i år P19 är han välkänd inom laget och akademin, här får också du lära känna honom bättre.

Vem är Endreas?

Jag är 17 år och fyller 18 nu i sommar. Jag bor i ett litet område som heter Skälby som är väldigt nära Barkarby och Jakobsberg. Där jag bor med mina föräldrar och mina tre yngre systrar, en av dom spelar i BP dam U trupp. Jag håller även på att avsluta mitt andra år på gymnasiet.

BP , hur hittade du till klubben eller hur hittade klubben dig?

Jag kommer ihåg att jag vid 9-10 års ålder redan stack ut kvalitetsmässigt i mitt lokallag Bele Barkarby och att min pappa ville att jag skulle gå till BP. Så vi kontaktade BP som redan hade lite koll på mig och därifrån gick det ganska snabbt att få träna med akademilaget i några veckor och sedan få en plats. Nu gör jag min åttonde säsong i BP tröjan.

När man ser dig spela upplever man att du är rätt i så mycket , position, sida , attityd osv. Vilka är dina styrkor om du själv skulle uttrycka dem?

Jag skulle säga att mina styrkor är mitt passningspel där jag är väldigt passningssäker och har väldigt hög procent av rätta passningar. Jag är väldigt bolltrygg och lugn med bollen där jag inte stressar upp mig och kan lugna ner spelet. Jag tycker även att jag har en väldigt bra speluppfattning som hjälper mig att vara på rätt plats väldigt tidigt och det gör att jag ger mig själv mer tid.

Vad vill du med fotbollen? 

Mitt mål med fotbollen har alltid och kommer alltid vara att bli professionell fotbollsspelare. Jag har sett många stora matcher på tv och jag vill såklart också spela dom allra största matcherna i framtiden. Min dröm är att jag kan leva på fotbollen och att spela i en av dom största ligorna i europa. Jag har bara fotboll i tankarna varje dag så jag ska köra på för att uppfylla mitt mål. 

Dina tankar om senaste matchen , den mot Hammarby? 

I matchen mot Hammarby fick vi med oss ett bra resultat och tre poäng. Jag tycker att vi går in i matchen med en bra matchplan som vi utför bra. Vi gör en väldigt bra första halvlek defensivt och gör även tre mål framåt men vi kunde ägt lite mer boll som vi brukar göra. Vi går ut i andra halvlek med en bra känsla och även om vi släpper in ett tidigt mål så känns det som att vi var i kontroll och styrde matchen. Det visade sig även lite senare där vi kan rulla bollen runt Hammarby och sedan stänga matchen med två mål. Jag tycker vi gör 5 väldigt vackra mål både individuellt sätt vid avsluten men även som lag hur vi spelar oss fram till målen. En väldigt bra utförd match.

Nytt derby väntar i helgen. Senast ni mötte Dif var i vinstmatchen i slutspelsserien ifjol höst. Tankar kring mötet med Dif i helgen, har vi kollen på bollen? ( kan du så ta med känslan från träningarna i veckan , kör på bara) 

Ny viktig match mot ett topplag. Det kommer vara mycket prestige och en svår match med mycket kamp tror jag. Förra året lyckades vi vinna båda matcherna på vår och höstserien så dom kommer nog vara revanschsugna. Det kommer bli otroligt roligt att spela. Det känns som att vi i laget har fått ett riktigt bra självförtroende efter matchen mot Hammarby och vi går in i matchen mot Djurgården efter en bra träningsvecka där alla är påkopplade och vill vinna. Jag känner att vi har ett starkt lag och att vi har en bra form. Det blir inget annat än en vinst på Lördag.

P19 allsvenskan norra

Dif – BP

Lördag 25 maj 14:00

Kaknäs