P19: Inför BP – Västerås SK
Grimsta IP.

P19: Inför BP – Västerås SK

Share

P19: Inför BP – Västerås SK

Under fredagskvällen gästas BP av Västerås SK på Grimsta IP. Senast lagen möttes vann rödsvart med 6-3. Avspark kl. 19.45 den 25 augusti. Läget i BP BP imponerade stort i de ...

Under fredagskvällen gästas BP av Västerås SK på Grimsta IP. Senast lagen möttes vann rödsvart med 6-3. Avspark kl. 19.45 den 25 augusti.

Läget i BP

BP imponerade stort i den förra omgången då de slog serieledande IFK Göteborg. Utöver de tre starka poängen tar spelare och ledare även med sig spelarinsatsen. Kommer BP upp i den nivå de gjorde i Göteborg förra veckan så kommer laget att spela in mängder av poäng under hösten. 

Senast BP mötte Västerås SK vann rödsvart med sex mål mot tre. Ska BP lyckas med det behöver de ha ett högt bolltempo och mycket rörelse från spelare som inte har bollen. Förväntad matchbild är att BP tar hand om bollinnehavet medan Västerås SK försvarar lågt. 

Om Västerås SK

Trots att Västerås SK ligger under strecket med 12 poäng på 16 matcher så är formen rätt bra. På de sex senaste matcherna har laget vunnit tre, spelat oavgjort en och förlorat två. Alltså har nästintill samtliga poäng kommit den senaste tiden och BP behöver vara med från start ifall tre poäng ska säkras. 

Västerås SK är det lag i serien som släpper in flest mål och har en tendens att falla igenom efter att underlägen börjat växa. Senast gjorde BP som bekant sex mål mot Västerås SK och BK Häcken vann med hela 9-1 mot grönvitt för någon omgång sedan. 

Matchen startar kl. 19.45 på Grimsta IP fredag 25 augusti. Matchen sänds via BPTV.se.