P19: Förlust mot IFK Göteborg
Publikbild. FOTO: Erik Bjernulf

Efter den fina starten av säsongen för BP så kom det första poängtappet. BP hade mycket boll men det var de blåvita gästerna som skapade de flesta och bästa målchanserna. Slutresu ...

Efter den fina starten av säsongen för BP så kom det första poängtappet. BP hade mycket boll men det var de blåvita gästerna som skapade de flesta och bästa målchanserna. Slutresultatet 0-2 var till slut rättvist.

Första halvlek

Det var tydligt att BP var laget som hade störst intresse av att ha boll. Det var däremot svårt för hemmalaget att luckra upp Blåvitt och gästerna visade sig vara livsfarliga i omställningsspelet.

I den 27:e minuten fick Leonard Kleist en varning.

När det återstod sju minuter av den första halvleken så gjorde IFK Göteborgs Kevin Larsson Ajayi sitt första mål för dagen. Tätt inpå ledningsmålet fick även Philip De Fine Licht syna det gula kortet. Precis innan halvtidsvilan skulle Kevin Larsson Ajayi göra mål på nytt. De båda målen kom till efter snabba anfall där tvåmålsskytten visade stor kyla vid båda tillfällena.

Andra halvlek

I halvtid genomförde BP ett dubbelbyte då Oscar Reinholdsson och Elis Axelsson klev av och ersattes av Kim Kotiram och Max Rahman.

Det var tydligt att IFK Göteborg valde att ställa sig lågt och försvara sin ledning, något de gjorde med bravur.

Med kvarten kvar att spela gjorde BP ytterligare ett byte när Eskil Bodvik kom in istället för Oliver Cekredzi. BP:s sista byte kom fem minuter senare när Sebastian Wändin fick kliva av och ersättas av Gustav Renman.

Någon tydlig slutforcering från hemmalaget kom aldrig och IFK Göteborg vann rättvist. Det finns däremot flera saker att ta med sig från förlusten inför nästa match som är mot Västerås SK på bortaplan. Avspark är kl. 18.00 på söndag.