P19: Förlust mot den nya serieledaren

Efter fem raka segrar hemma på Grimsta IP föll BP mot IFK Norrköping. Gästerna gick i och med segern upp i serieledning. Nu väntar Östers IF på bortaplan söndag den 22 oktober. ...

Första halvlek

IFK Norrköping inledde matchen bäst och tog hand om stora delar av bollinnehavet. BP försvaret däremot väl och bjöd inte på några större chanser. Trots det spelövertag som gästerna hade så var BP långt ifrån ofarliga.

Med ungefär tio minuter kvar att spela av den första halvleken tog IFK Norrköping ledning. Ett mål som sett till matchbilden inte var särskilt orättvist. Bara någon minut senare så utökade gästerna ledningen till 2-0.

BP kom inte riktigt upp i den nivå som de visat upp den senaste tiden. Samtidigt stod ett bollskickligt och välorganiserat lag på andra planhalvan och 2-0 i paus stämde bra överens med matchbilden.

Andra halvlek

BP gav det i den andra halvleken en ärlig chans att komma tillbaka in i matchen. Efter  några missade lägen och ännu ett mål från de blåvita så gick luften ur de rödsvarta.

Mellan minut 70 och 85 fick BP fyra gula kort då Kim Kotiram, Viktor Sluug, Milo Norrby och Sebastian Wändin samtliga blev varnade.

0-3 blev slutresultatet och BP:s segersvit hemma på Grimsta IP var således över. IFK Norrköpings tre inspelade poäng gjorde att de tog över serieledningen från IFK Göteborg.