P19: Förlust i Stockholmsderbyt

Säsongens andra förlust kom i söndags då Djurgårdens IF besegrat BP med 2-0. I och med förlusten tappar BP mark och befinner sig nu på en fjärdeplats i tabellen.  Första h ...

Första halvlek

Det var en jämn första halvlek där BP hade mycket boll och skapade en del lägen. Det var däremot hemmalaget som tog ledningen i den 19:e matchminut efter en kontring.

Efter målet fortsatte BP att hålla i bollen. Trots övertaget gällande bollinnehav så skapade båda lagen chanser och Djurgårdens IF var farliga i sina omställningar.

Andra halvlek

Den andra halvleken påminde mycket om den första. BP låg på mer i jakt på kvittering.

Efter en timmes spel fick John Mellberg en varning och tätt inpå varnades även Michee Kabady.

Med 20 minuter kvar av ordinarie tid kom det sista målet i matchen. 2-0 till Djurgårdens IF. Efter målet kom BP aldrig riktigt nära och både reducering och kvittering uteblev.

I slutet av matchen fick både Felix Lindskog och Milo Norrby syna det gula kortet.

Utan att BP presterat dåligt vann Djurgårdens IF en match som mycket väl hade kunnat sluta oavgjort istället. Säsongens andra förlust och BP halkar nu efter den absoluta toppen.

Nästa match spelas hemma på Grimsta IP mot Östers IF söndag 28 maj kl. 13.00.