P16 DFF: SM-silver efter tät final

Det blev som väntat en rafflande och spännande SM-final när P16 Allsvenskan avgjordes under söndagen. Trots forcering på slutet kom dock inte vårt rödsvarta lag ikapp utan AIK kun ...

Det blev som väntat en rafflande och spännande SM-final när P16 Allsvenskan avgjordes under söndagen. Trots forcering på slutet kom dock inte vårt rödsvarta lag ikapp utan AIK kunde kontra in ett avgörande mål på tilläggstid. SM-silver tas med hem till Grimsta.

BP DFF fick en flygande start på finalen när Leo Hjalmarsson, som så ofta, satte ledningsmålet i den elfte minuten. AIK skulle dock vända redan under första halvlek och gick till pausvila med 2-1 i ryggen. I andra halvlek växlade BP upp desperationen efter en kvittering och skapade flertalet chanser. I takt med att riskerna behövde blir högre kunde dock AIK nyttja lägen för omställningar. Just ett sådan ger också 3-1 med dryga kvarten kvar att spela när en djupledsboll kan styras över BP-målvakten Olle Eliasson.

Matchen får dock liv igen direkt när Elis Rasck nickar in 3-2 och BP inleder en rejäl forcering för kvittering. Chanserna radas upp men bollen går inte in. Istället kontrar AIK än en gång och på tilläggstid kommer 4-2 som också blir det sista som händer i matchen.

En lång säsong är över och vi noterar andra raka medaljen och tredje medaljen på de senaste fyra finalerna i P16 Allsvenskan för BP. Bitter känsla med silver så här timmarna efter slutsignal, men med perspektiv kan vi stoltsera med en väl genomförd säsong av spelartrupp och ledarstab.

P16 Allsvenskan Final
AIK – BP
4-2 (2-1)
Mål: AIK: Sixten Gustafsson (2), Luka Petrovic, Robel Yonas BP: Leo Hjalmarsson, Elis Rasck