P16 DFF: Andra semifinalen väntar
Foto: Thomas Sedin

P16 DFF: Andra semifinalen väntar

Share

P16 DFF: Andra semifinalen väntar

Det är rödsvart ledning "i halvtid" av semifinalernas dubbelmöte i P16 Allsvenskans slutspel. BP DFF vann med 2-1 mot Malmö FF på bortaplan och det är utgångsläget inför returmöte ...

Det är rödsvart ledning ”i halvtid” av semifinalernas dubbelmöte i P16 Allsvenskans slutspel. BP DFF vann med 2-1 mot Malmö FF på bortaplan och det är utgångsläget inför returmötet. Avspark 12:00 lördag 21 oktober på Grimsta IP.
– Vi har spelat en match av två och ska göra en minst lika bra insats som i första matchen för att ta oss vidare, säger Oscar Wigart, huvudtränare i BP DFF P16.

Dubbelmötet ger som bekant att det är det sammanslagna resultatet över två matcher som ger ett segrande lag. Med BP i ledning 2-1 efter första matchen ”räcker” det alltså med ett oavgjort resultat för att ta sig till SM-final. Malmö å sin sida åker till Västerort med krav på sig att vinna matchen. Det räcker dock inte med att vinna med uddamålet, skulle Malmö vinna med 2-1 eller annat uddamålsresultat så väntar förlängning 2×15 minuter. Göra båda lagen lika många mål, eller inga, så väntar straffsparkar.
– Vi går självklart in i matchen för att vinna och för att avgöra under ordinarie tid, säger Oscar Wigart.

Matchen direktsänds via BPTV.se för 39kr. Avspark sker 12:00 på Grimsta IP dit det är fri entré.