Oskar Fallenius klar för Bröndby IF

Oskar Fallenius klar för Bröndby IF

Share

Oskar Fallenius klar för Bröndby IF

Oskar Fallenius blir nästa BP-produkt ute i Europa då han säljs till den danska storklubben Bröndby IF. Oskar har en fantastisk säsong bakom sig där han blev främste målskytt i he ...

Oskar Fallenius blir nästa BP-produkt ute i Europa då han säljs till den danska storklubben Bröndby IF. Oskar har en fantastisk säsong bakom sig där han blev främste målskytt i herrlaget.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Oskar Fallenius har majoriteten av sina ungdomsår i BP:s verksamhet och har de två senaste säsongerna tillhört BP:s A-lag. Nu blir 19-årige ”Ogge” nästa svenska utlandsproffs som är fostrad i BP. Oskar är klar för den danska storklubben Bröndby IF där han var på provspel under sommaren.

– Tyvärr tappar vi ”Ogge” men med det internationella steget och den kvlitén i avsluten är det svårt att behålla en sådan klasspelare som vi nu önskar lycka till i Bröndby, kommenterar Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.

Oskar var en stor del av BP:s herrlag redan 2019 när klubben var i Superettan och den säsongen blev det 18 matcher och 3 mål. Under 2020 tog ”Ogge” ytterligare ett steg i sin utveckling och var en BP:s mest tongivande spelare. Han blev lagets bästa målskytt med 16 mål i Ettan Norra, främst från sin vänsterytterposition. Oskar gjorde även ett vackert frisparksmål i kvalet mot Trelleborgs FF.

– Jag skulle vilja tacka BP för åtta oförglömliga år. Tack till klubben för att de format mig som spelare och har gjort mig till den spelaren jag är idag. Tack till alla tränare som jag haft genom åren och alla lagkamrater. Vi ses i framtiden, säger Oskar Fallenius.

Alla i klubben tackar Oskar för hans tid i klubben och önskar honom stort lycka till ute i Europa.