Omorganisation på ungdomssidan
Koordinator Mikael Sörnäs. Foto: Peter Appelquist

Omorganisation på ungdomssidan

Share

Omorganisation på ungdomssidan

BP strukturerar och omorganiserar på ungdomssidan i föreningen. Mikael Sörnäs blev ny koordinator i början av september och under hösten har en förändringsprocess inletts. Syftet ä ...

BP strukturerar och omorganiserar på ungdomssidan i föreningen. Mikael Sörnäs blev ny koordinator i början av september och under hösten har en förändringsprocess inletts. Syftet är att få en helhetssyn på ungdomslagen med tydligare röd tråd genom ungdoms- och akademilag för både flick- och pojklag.

Ny på Sportkontoret blir Richard Carler som blir ansvarig för alla flicklag i BP. Carler har sedan tidigare jobbat för att utveckla Akademi Flick och får nu en större roll med ansvar för alla flicklag i BP. Carler tillträder sin nya tjänst från 1 januari. Carler blir då kontaktperson för föreningens samtliga flicklag.

Tommy Söderström fortsätter som ansvarig för pojklagen i BP och kommer samtidigt att jobba nära Roger Palmgren i rekrytering och truppbyggande i de yngre akademilagen på pojksidan. Tommy Söderström är kontaktperson för föreningens pojklag, Roger Palmgren för akademilagen på pojksidan.

Mikael Sörnäs, Koordinator Ungdom och Akademi i BP, är nöjd med den nya organisationen.
– Det ger oss större möjligheter att skapa unika förutsättningar som kommer att utveckla föreningen, säger Sörnäs till IFBP.se
– Vi kan ta ett helhetsgrepp över spelarutbildningen där vi också kommer att integrera Supercoach på ett tydligare och bättre sätt.

Richard Carler