Oavgjort trots mängder av chanser
Lovisa Norrby och Filippa Wallén är två av de som skrivit på för 2018. Foto: Örjan Jacobsson

Chanserna fanns, men BP lyckades inte få in segermålet. Toppmatchen hemma mot Sätra SK slutar 1-1 efter att lagen stått för varsitt nickmål tidigt i varsin halvlek.  BP satt ...

BP satte högsta fart från start och kom till lägen och skapade hörnor. Att gästande Sätra då, på sitt första avslut, tar ledningen kommer som den klassiska blixten från en blå himmel över Grimsta. Nicken från Edina Begovic är hård och går via ribban ner på rätt sida om Nichole Perssons mållinje.

Från målet följer en period där Sätra har ett övertag och BP har svårt att hitta formerna för det egna vägvinnande spelet. Intentionerna är bra, utförandet tyvärr inte fläckfritt. Under läge i halvtid och ett BP på jakt.

Jakten inleddes från start i andra halvlek. Tio minuter in når Michelle Rojas Flores högst på en hörna och nickar in kvitteringen. Från målet och framåt styr BP tillställningen på Grimsta, utan att lyckas förvalta chanserna. Sätra stöter fram i omställningar, främst genom målskytten Begovic som skapar en del oreda för BPs försvar.

Andra halvlek rycks sönder av en del skadeuppehåll och får därmed flera tilläggsminuter, minuter som inte faller BP i fatet. Matchen slutar 1-1 och BP behåller serieledningen. Två omgångar återstår, näst på tur är IFK Nyköping på bortaplan lördag 23 september.