Ny seger för P19 efter 5-1 mot Täby
Mario Butros. Foto: Tomas Sedin

Vi är fortsatt med i toppen av P19 Allsvenskan efter ny seger hemma på Grimsta. Efter 1-1 i halvtid fick vi utdelning på målchanserna och kunde snabbt gå fram till större ledning. ...

Vi är fortsatt med i toppen av P19 Allsvenskan efter ny seger hemma på Grimsta. Efter 1-1 i halvtid fick vi utdelning på målchanserna och kunde snabbt gå fram till större ledning. Siffrorna skrivs tillslut till 5-1.
– Vi gör en bra match mot ett lag som bjuder upp och vill driva tempo tillsammans med oss, säger Lukas Syberjyski, huvudtränare P19.

Det är BP som ska ta ledningen i matchen, men det dröjer till den 43:E minuter då den notoriske målskytten Philip De Fine Licht håller sig framme än en gång. Glädjen följer dock inte med in i halvtidsvilan då Täby kan kvittera till 1-1 på straff på tilläggstid.

I andra halvlek fortsätter BP jobba metodiskt och utdelningen kommer snabbt. från minut 54-60 gör vi tre mål och går fram till 4-1, en ledning som försvaras tryggt under den sista halvtimmen av matchen. På tilläggstid sätter Liam Tahwildaran 5-1 och tankarna på speedway föds hos alla som någon gång tittat på SVT.
– Skillnaden mellan halvlekarna är att vi gör mål på de chanser vi skapar i andra. Det har så klart att göra med att vi har tröttat ut motståndarna över tid, säger Syberjyski.
– Samtliga spelare är involverade och engagerade på ett väldigt fint sätt, vi gläds åt varandras framgångar och det finns en extrem vilja till framåtrörelse på alla tänkbara vis.

Nästa match spelas mot Östers IF på bortaplan lördag 27 augusti 15:00.

Fakta P19 Allsvenskan
BP – Täby FK
5-1 (1-1)
Mål: Philip De Fine Licht, Mario Botrus, Milo Norrby, Viktor Sluug, Liam Tahwildaran