Ny 4-1-seger för herrarna

BP verkar vara på väg att hitta en formtopp när säsongen närmar sig sitt sluta. För andra matchen i rad vann man med segersiffrorna 4-1. Däremot var det inte lika komfortabelt som ...

BP verkar vara på väg att hitta en formtopp när säsongen närmar sig sitt sluta. För andra matchen i rad vann man med segersiffrorna 4-1. Däremot var det inte lika komfortabelt som senast då motståndarna IFK Berga kämpande hela vägen till slutsignalen. Två sena mål från Oskar Fallenius såg till att BP packade med sig alla tre poängen hem till Stockholm.

Med flera lag jagandes bakom BP i tabellen har man i inte så mycket utrymme för misstag längre, trepoängarna måste in. Från avspark var det tydligt att BP var motiverade och man satte full fart framåt. Man skapade en del bra lägen framåt i början men man belönades inte med något mål. Istället blev det farligt åt andra hållet vid ett tillfälle när hemmalaget IFK Berga snabbt ställde om, men ingen Bergaspelare fick en fot på bollen på ett farligt inspel från höger.

Välförtjänt blev det dock BP som tog ledningen i slutet av den första halvleken. Som så många gånger förut denna säsong var det Jakob Glasberg som stod för framspelningen när han for fram längs högerkanten. Spelaren som denna gången fick huvudet på ett Glasberginlägg var Philip Haglund som satte dit 0-1 och halvtidsresultatet. Direkt i den andra halvleken utökade Simon Helg till 0-2 med ett kyligt placerat avslut. Då var känslan att den resterande delen av matchen skulle vara en transportsträcka för BP. Men när hemmalagets målvakt snyggt räddade en straff från BP:s Ali Suljic fick Berga lite extra energi. Kort därpå lyckades man även reducera till 1-2 genom Oskar Engström.

BP:s sköra uddamålsledning stod sig långt in i den andra halvleken vilket gjorde matchen i allra högsta grad olidligt spännande. Men mot slutet när Berga tryckte på framåt uppstod det ytor för BP att ställa om på. I en sådan sekvens hamnade bollen hos Oskar Fallenius som distinkt satte dit 1-3. Endast någon minut senare slog han även in 1-4 i öppet mål efter en fin framspelning från Albin Linnér. Fallenius blev alltså tvåmålsskytt för andra matchen i rad och BP vann återigen med segersiffrorna 4-1. Därmed behåller BP fortsatt andraplatsen i Ettan Norra. Nästa match för BP är 1 november hemma mot Täby FK, matchstart kl. 15:00. Förhoppningsvis kommer Grimsta då kunna släppa in 300 åskådare. Mer information kommer om detta närmare matchdag.

IFK Berga – BP
1-4 (0-1): 0-1 Philip Haglund 37’, 0-2 Simon Helg 47’, 1-2 Oskar Engström 72’, 1-3 Oskar Fallenius 88’, 1-4 Oskar Fallenius 90’

BP:s laguppställning
Lundin – Glasberg, Suljic, Svenlén, Wallenborg – Sandberg-Magnusson (K), Ceesay, Haglund – Helg, Faraj, Fallenius. Avbytare: Olsson, Nordlund, Linnér, Fioretos, Sandén, Gustafsson, Streete.