Nu är Lahne historisk
Foto: Erik Bjernulf

Nu är Lahne historisk

Share

Nu är Lahne historisk

Jack Lahne stängde matchen mot Åtvidabergs FF med sitt 5-0-mål på Kopparvallen. Med åldern 15 år och 271 dagar så är Lahne även historisk som den yngste målskytten i BPs herrlag, n ...

Jack Lahne stängde matchen mot Åtvidabergs FF med sitt 5-0-mål på Kopparvallen. Med åldern 15 år och 271 dagar så är Lahne även historisk som den yngste målskytten i BPs herrlag, någonsin.
– Det känns otroligt, säger Lahne till IFBP.se.

Debuten skedde redan i Svenska Cupen mot IFK Norrköping, medan inhoppen i Superettan dröjde till sommaren efter att det första seniorkontraktet skrivits under. Hemma mot GAIS var Jack Lahne nära att göra mål, men vi och Lahne fick vänta.

Målet kom i matchen 90:e minut och betydde 5-0 mot Åtvidabergs FF. Firandet visste inga gränser och Lahne sprang över planen, överlycklig.
– Jag visste inte vad jag skulle göra, så jag sprang till Mellberg. Även om det stod 4-0 så blev jag hur glad som helst.

Debuten och första målet är avklarade, men Jack Lahne skyndar långsamt.
– Det får ta sin tid, nu har första målet kommit. Om det är så att Olof och ”Valli” känner att det är läge för mig att spela så kanske det blir mer, vem vet.