Nix, BP kammade noll mot J-Södra

En dålig start la grunden och BP fick inte med sig någonting från hemmamötet med Jönköpings Södra under måndagskvällen. Ett mål i vardera halvlek gav 2-0 för gästerna. Text: Pe ...

Text: Peter Appelquist Foto: Erik Bjernulf

Matchen inleddes med någon typ av kommunikationsmiss mellan försvar och målvakt, J-södras främste målskytt Edin Hamidovic läste allt rätt och smet emellan, nöp till bollen och satte 1-0 via ribban. Åttonde minuten och BP fick en kulle att ta sig upp för.

BP tog sig in i matchen, men det var svårt att få till skarpa målchanser mot ett kompakt gästande försvar. Närmast kom Dusan Jajic med en mick i stolpen efter en magisk passning från Markus Gustafsson.

Isac Lidberg tvingades bryta matchen strax innan paus. Hemsidan ska inte ge sig på en bedömning av skadan, rapport om Lidberg kommer innan lördagens match mot Syrianska FC.

Till andra halvlek kom BP ut taggat, men kullen skulle bli brantare. En tillsynes lös nick från Daryl Smylie lyckas på något vis ta sig förbi Benny Lekström till 2-0 för Jönköpings Södra.

BP kliver framåt och försöker komma till målchanser, flertalet halvchanser och avslut strax utanför skapas, men det vill sig inte.

I slutminuterna går Philip Hellquist på en offensiv dribblingsräd, han kommer in i straffområdet och faller i duell med två motspelare. Domaren dömer att Hellquist filmar och slänger även upp en varning, vilket råkar vara den andra varningen för Hellquist denna måndag. Rött kort och varken BP-spelare eller motspelare fattar varför. Menmen.

BP faller på hemmaplan, men det är bara att ladda om. Lördag 16.00 väntar bortamatch på Södertälje Fotbollsarena där Syrianska FC väntar.