Nikola Vasic klar för BP

Nikola Vasic klar för BP

Share

Nikola Vasic klar för BP

Anfallaren Nikola Vasic, 30, ansluter till BP från italienska Serie B-klubben Reggina. Nikola var under 2021 utlånad till Vasalunds IF i Superettan. Den beprövade målskytten Ni ...

Anfallaren Nikola Vasic, 30, ansluter till BP från italienska Serie B-klubben Reggina. Nikola var under 2021 utlånad till Vasalunds IF i Superettan.

Den beprövade målskytten Nikola Vasic är klar för BP. Nikola som är en central anfallare har öst in mål på alla serienivåer han spelat på i Sverige. Seniorkarriären började för Nikola i Bagarmossen Kärrtorp BK där han säsongen 2012 började göra väsen av sig med 16 mål på 21 matcher. Åren 2013-2015 tillhörde Nikola Enskede IK i Division 2 innan han inför säsongen 2016 flyttade till Huddinge IF. I Huddinge blev det succé med 22 mål på 24 matcher i Division 2 vilket belönades med en flytt till Akropolis IF, då i Ettan Norra. 2017 blev det 14 mål innan Nikola 2018 vann skytteligan i Ettan Norra med 21 mål på 28 matcher. Med Akropolis gjorde sedan Nikola säsongen 2020 9 mål och 1 assist på 18 matcher i Superettan. Då fick Serie B-klubben Reggina upp ögonen för Nikola och värvade honom. I Italien blev det bara 8 matcher under vintern 2020/2021 och inför starten av den svenska säsongen 2021 lånades Nikola in till nykomlingarna i Superettan Vasalunds IF. Under fjolåret noterades Nikola för 8 mål och 4 framspelningar på 18 matcher för ”Vasa”.

Nu ansluter Nikola Vasic till BP och skriver på ett tvåårsavtal.

– Det känns jättebra, jag är väldigt glad över det här, säger Nikola Vasic.

– Anledningen till att BP blev min nästa klubb var att jag kom hem till Sverige efter att ha varit utomlands, trivs mycket bättre här, trivs bättre med familjen och när jag pratade med BP så tyckte jag att vi kom jättebra överens och jag kände att den här nivån och den här klubben kommer passa mig riktigt bra, säger Nikola.

Se en längre intervju med Nikola Vasic på vår Youtube-kanal: BP Media.

Text & bild: Philip Kämpe