Nikola Vasic förlänger med BP

Nikola Vasic förlänger med BP

Share

Nikola Vasic förlänger med BP

Anfallaren Nikola Vasic förlänger sitt avtal med BP över säsongen 2024. Med 16 mål sedan ankomsten till BP är snittet för Vasic högt och vi kan se fram emot fler mål på Grimsta. ...

Anfallaren Nikola Vasic förlänger sitt avtal med BP över säsongen 2024. Med 16 mål sedan ankomsten till BP är snittet för Vasic högt och vi kan se fram emot fler mål på Grimsta.

Vasic kom till BP inför säsongen 2022 och satte fart på målskyttet när vi sprang igenom Superettan. 11 mål i serien var starkt bidragande till att vi vann Superettan och tog klivet upp i Allsvenskan. Väl i Allsvenskan har målproduktionen fortsatt med tre mål hittills noterade från panna och fötter med signatur Vasic.

Innan ankomsten till BP var Vasic en erkänd målgörare i Superettan och Ettan Norra med många mål för Vasalunds IF och Akropolis IF. För finsmakaren går det även att gräva fram sejouren i Huddinge IF i Division Två där han, bland många mål, noterades för fler mål gjorda med cykelsparkar. Ett signum som blev viralt. 

Nikola Vasic om att förlänga
– Jag trivs jäkligt bra i föreningen med allt runt omkring. Det känns rätt. Jag kan hjälpa föreningen att hitta ett sätt att etablera sig i Allsvenskan. Det är mitt mål i BP. 
– Jag är en energispelare som pushar alla i laget. Jag vill allas bästa och få dem att tända till. Pushar de yngre att våga göra det de är bra på för att få se deras utveckling. Jag jobbar hårt i defensiven och springer mycket. 
– Med erfarenheten har jag även lärt mig att det är viktigare att vinna matcherna än att göra mål. Det är kul att göra hattrick men vi måste vinna och ta in poängen. Det är nånting jag verkligen försökt lägga energin på i år, att vi ska vinna så mycket som möjligt. 

Sportchef Philip Berglund om förlängningen med Vasic
– Det känns väldigt bra att vi kunnat förlänga med Vasic över nästa säsong. Han står dels för mål på planen men bidrar också till hög kvalité i truppen samtidigt som han är en naturlig ledare i omklädningsrummet.