Mikael Sörnäs ny Koordinator Ungdom och Akademi

Mikael Sörnäs ny Koordinator Ungdom och Akademi

Share

Mikael Sörnäs ny Koordinator Ungdom och Akademi

Mikael Sörnäs kliver in på BPs Sportkontor i rollen som ny Koordinator Ungdom och Akademi. Sörnäs är inte ett obekant namn i BP utan har varit med i BPs verksamhet under många års ...

Mikael Sörnäs kliver in på BPs Sportkontor i rollen som ny Koordinator Ungdom och Akademi. Sörnäs är inte ett obekant namn i BP utan har varit med i BPs verksamhet under många års tid, ofta med utbildningsfrågor. 1 oktober kliver Mikael Sörnäs in som anställd på BPs Sportkontor på heltid.
– Det känns som att komma hem, säger Mikael Sörnäs.

Mikael Sörnäs har en lång BP-historia som ledare och ledamot i både kommittéer och styrelse. BP-tiden började som spelare 1978 innan Sörnäs klev in som ledare 1986. 1989 tog Sörnäs över sitt första akademilag och ledde olika förstalag i drygt tio års tid.
– Jag gjorde det senaste tränaruppdraget säsongen 1999 då jag var assisterande tränare i U19, berättar Sörnäs.

Mikael Sörnäs kommer senast från rollen som rektor på Almaskolan som har en tydlig idrottsinriktning. Utbildningsmässigt är Sörnäs utbildad lärare och rektor. Fotbollsmässigt har Sörnäs utbildning upp till gamla steg 3, idag närmast jämförbart med Advanced i UEFA:s utbildningsstege.
– Vi ska bedriva en verksamhet för så många som möjligt, så länge som möjligt och dessutom ta fram spelare till vårt damlag och vårt herrlag. Det är en häftig resa att vara med på.

Anställningen inleds 1 oktober och innebär att Mikael Sörnäs får ansvar för utbildningsfrågor inom BP.

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Mikael Sörnäs hem till Grimsta, säger Henrik Nilsson Klubbdirektör BP.
– Mikael har ett stort BP-hjärta och känner klubben. Dessutom har han en stor kunskap som kommer gynna vårt arbete i den vardagliga verksamheten.