Michelle Rojas Flores uttagen till chilenska landslaget
Vi känner igen en jublande Michelle Rojas Flores. Foto: Örjan Jacobsson

Michelle Rojas Flores uttagen till chilenska landslaget

Share

Michelle Rojas Flores uttagen till chilenska landslaget

BP-fostrade Michelle Rojas Flores har kallats till Chiles landslag. I helgen reser Rojas Flores till Chile för tio dagars landslagsläger som förberedelse för sydamerikanska mästers ...

BP-fostrade Michelle Rojas Flores har kallats till Chiles landslag. I helgen reser Rojas Flores till Chile för tio dagars landslagsläger som förberedelse för sydamerikanska mästerskapen, Copa America, senare i vår.
– Det känns spännande och jättekul, säger BPs senaste landslagsspelare.

Michelle Rojas Flores är en egenfostrad spelare som utöver en säsong i Elitettan med Bollstanäs SK varit BP trogen. Den tekniska offensiva mittfältare har charmat många med fart, vassa avslut och en stor spelförståelse, något som nu även uppmärksammats av Chiles förbund.
– De ville att jag skulle komma ner så fort som möjligt. De hade sett mig i en video och även hört sig för med människor i Sverige som sett mig spela.
– Målet är att göra så bra ifrån mig som möjligt och sen få åka med till Copa America.

Staffan Jacobsson, Sportchef Dam i BP, är stolt över uttagningen.
– Det är självklart kul att våra spelare uppmärksammas på landslagsnivå.
– Vi önskar Michelle stort lycka till på lägret kommande vecka.

För BP blir det ytterligare en landslagsspelare att notera från de egna leden. På pojk- och herrsidan har vi sett flertalet spelare på både junior- och a-landslagsnivå. På flick- och damsidan har antalet spelare som kallats till landslag ökat rejält under 2000-talet. Nu ser vi den första spelare som tas ut direkt från BP till ett seniorlandslag.