Michelle Rojas Flores förlänger kontraktet

Michelle Rojas Flores förlänger kontraktet

Share

Michelle Rojas Flores förlänger kontraktet

Egenfostrade anfallaren Michelle Rojas Flores är klar för ytterligare en säsong i den rödsvarta tröjan. Med 35 seriemål är Rojas Flores föreningens sjunde bästa målskytt på damsid ...

Egenfostrade anfallaren Michelle Rojas Flores är klar för ytterligare en säsong i den rödsvarta tröjan. Med 35 seriemål är Rojas Flores föreningens sjunde bästa målskytt på damsidan, genom tiderna.
– 2020 ska bli Michelles år, potentialen är enorm. Nu gäller det bara att få ut det för fullt. Jag är övertygad om att det kommer bli hennes bästa år någonsin, säger Staffan Jacobsson, sportchef dam.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Michelle Rojas Flores startade sin fotbollskarriär i BP som en stor del av det framgångsrika F97-1, som bland annat vann Gothia Cup efter straffdrama där Rojas Flores ställde sig i mål och räddade straffar.

Som seniorspelare har Rojas Flores varit BP trogen, utöver en kort utflykt till Bollstanäs SK för spel i Elitettan 2015, men seniordebuten skedde i samma serie redan 2014, då hon som 17-åring fick speltid i BP i Elitettan. 2019 noterar vi 21 spelade matcher och sex gjorda mål, något som förde Rojas Flores upp på sjunde plats i den historiska skytteligan med totalt 35 mål. Hon har dessutom två lagkamrater tätt efter, Daniella Novakovic och Emma Lundh. Får vi se en intern jakt på målen under 2020?