Mertzig avgjorde i ny segermatch

Det blev en jämn och oviss match på en sommarvarm Grimsta-plan, men till slut stod BP som segrare mot Tyresö FF i andra omgången av Division 1 Södra Svealand. Inhoppande försvarssp ...

Det blev en jämn och oviss match på en sommarvarm Grimsta-plan, men till slut stod BP som segrare mot Tyresö FF i andra omgången av Division 1 Södra Svealand. Inhoppande försvarsspelaren Joy Mertzig blev matchhjälte då hon från nära håll sköt in vinstmålet i matchens slutskede.

Publiken kunde njuta av sommartemperatur och en gassande sol på Grimsta på lördagseftermiddagen. Matchen mellan BP och Tyresö fick en jämn inledning utan rejäla målchanser. I tolfte minuten fick BP till ett snyggt anfall med bra passningsspel mellan Malin Broberg, Michelle Rojas Flores och Filippa Wallén som kom långt fram på vänsterkanten från sin backposition. Wallén fick in en markboll till Daniella Novaković som från fin position i straffområdet kunde slå in sitt tredje mål för säsongen.
Strax efter hade Tyresö en farlig hörna med efterföljande oreda i BP-försvaret, men den följande kvarten tog BP mer och mer över spelet. Med ca tio minuter kvar av första halvlek blev det åter farligt efter en Tyresöhörna. I trängseln i straffområdet nickades bollen ner till Frida Thörnqvist som inte gjorde något misstag från nära håll. Hennes tredje mål i serien betydde 1-1 och en kraftig förändring av matchbilden. Tyresö tog över spelet nästen helt resten av halvleken, och skapade flera farliga chanser, främst på fasta situationer.
-Jo, de fick energi efter målet och vi blev passiva och tappade både i presspelet och i hemjobbet. Vi fick en del att prata om i paus, sa BP:s tränare Marcelo Fernández. I andra halvlek tycker jag att vi blev mycket bättre samtidigt som Tyresö inte riktigt orkade hålla uppe sitt spel från första.
Det märktes på spelarna att värmen tog på krafterna och båda lagen gjorde många byten.
-Vi gjorde två dubbelbyten i andra. Dels ville vi få in pigga ben på mittfält och i anfall, dels satte vi in Joy Mertzig som en extra kraft vid fasta situationer som det brukar bli många av i slutet av matcherna. Tyresö hade varit starkare än oss där under matchen.
Ledarteamet kunde vara extra nöjda med det bytet när Mertzig fick avgöra efter ett inspel från höger. Det blev trångt framför mål och med stor kämpaglöd kunde hon forcera in segermålet från nära håll.
Det finns fortfarande mycket att arbeta med innan BP kan vara helt nöjda med spelet, men de sex poängen efter mötena med två tippade topplag sitter förstås väldigt fint inför fortsättningen.

I dagens andra matcher vann Värmbol hemma mot Boo med 2-0 och Älta bortabesegrade Sätra med 1-0.

I BP:s nästa match väntar Boo FF på bortaplan lördag 28 april. Nästa hemmamatch spelas 5 maj mot Södersnäckornas BK.

Hemsidan beklagar den felaktiga uppgiften om fri entré till matchen. Bättring utlovas!