Mattias Eriksson ny assisterande Manager i BP

Mattias Eriksson ny assisterande Manager i BP

Share

Mattias Eriksson ny assisterande Manager i BP

BP förstärker ledarstaben runt herrlaget med Mattias Eriksson som kliver in som assisterande manager till Roberth Björknesjö. Eriksson kommer senast från IK Frej där han jobbat til ...

BP förstärker ledarstaben runt herrlaget med Mattias Eriksson som kliver in som assisterande manager till Roberth Björknesjö. Eriksson kommer senast från IK Frej där han jobbat tillsammans med Björknesjö och under hösten säkrade Frej nytt kontrakt i Superettan. Nu kliver Eriksson över till BP och kommer jobba nära Björknesjö igen.
– BP är en oerhört spännande klubb med hög potential, säger Eriksson till hemsidan.

Mattias Eriksson har högsta tränarutbildningen, UEFA Pro och Elite Youth A, och har mångårig erfarenhet av tränaryrket. Dels har Eriksson jobbat som sportchef i IK Sirius, lett AIK under tre år i Damallsvenskan samt varit manager i IK Frej i Superettan som senaste arbete.
– Jag gillar tanken på att bygga något kring sin egen akademiverksamhet och att utveckla spelare. Dessutom att ha kontinuitet över tid, samtidigt som man tävlar på en hög nivå, berättar Eriksson.
– Rollen tilltalar mig mycket, där jag känner att jag kan tillföra något. Kombinationen av sportchef och tränare tillsammans med Robban lockar verkligen. Vi är rätt olika, men kompletterar varandra på ett bra sätt, vilket gör det spännande att jobba med honom.

Förberedelserna inför 2019 är redan igång och för Managerparet Björknesjö-Eriksson är det bråda dagar när det kommer till att gå igenom alla spelaravtal samt hitta ersättare ur egna led samt utifrån.

Fakta Mattias Eriksson
Ålder: 41
Tidigare klubbar: IK Sirius, IK Frej, AIK