Matchtröjans Dag – en logistisk utmaning som gick i hamn

Matchtröjans Dag – en logistisk utmaning som gick i hamn

Share

Matchtröjans Dag – en logistisk utmaning som gick i hamn

Nya matchtröjor för en hel förening är en stor procedur som kräver sin logistik. Framförallt är det Fia Grönborg och Mikael Sörnäs som har skött förberedelserna tillsammans med Ni ...

Nya matchtröjor för en hel förening är en stor procedur som kräver sin logistik. Framförallt är det Fia Grönborg och Mikael Sörnäs som har skött förberedelserna tillsammans med Nike och Stadium.
– Det flöt på bra, vi hade en rusch när vi öppnade och sedan flöt det på under hela dagen. Jättekul att lagen kom och hämtade ut tröjorna när vi kallade, säger Fia Grönborg, Marknadskoordinator.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Tröjan är framtagen tillsammans med Nike och Stadium, BPs huvudpartners sedan flera år. Senast vi bytte tröja var inför säsongen 2016 och framöver kommer matchtröjan att bytas ut ungefär i samma tempo, vart tredje år.
– Väldigt roligt att vi fick så mycket positiv respons på den nya tröjan och det nya reservstället, säger Fia Grönborg.

Totalt skickades det under lördagen ut cirka 4000 tröjor. Några BP-lag var på längre resor och hann inte förbi på Matchtröjans Dag, andra hade matcher och cuper i Stockholmsområdet och hann förbi Grimsta för att kunna spela match i det nya stället så snart som möjligt.
– Vi har fått ut tröjorna till nästan alla lag, rapporterar Grönborg.
– Stämningen var härlig och vi fick det verkligen att flyta med utdelningen.
– Det var mycket förarbete med att sortera upp alla tröjor och att skapa logistiken för att hantera dem. Vi måste ha struktur för att lyckas dela ut tröjor till alla våra lag.

Samtidigt som de nya tröjorna delades ut så samlades även det gamla matchstället in. Under dagen fylldes fem stora pallar med gamla tröjor som skickas via Human Bridge till områden i världen som behöver tröjor att spela fotboll i.

Damlaget var på plats och hälsade på BP-familjen. Missa inte hemmapremiären i Elitettan 18/4 19.00 hemma på Grimsta.